Het doel: de zegeningen én de noden van jouw kerk te delen met een kerk op afstand. Zij kunnen de financiële steun goed gebruiken, en zullen een lichtend voorbeeld zijn van hoe krachtig de lokale kerk is. Bemoedigend, uitdagend en leerzaam voor beide gemeenten.

Herken je in mensen die anders zijn

Via Tearfund verbonden zijn met een kerk buiten Europa, is een verrijking van jouw gemeente. We zijn als christenen onderdeel van Gods wereldwijde kerk. Maar daar word je je veel meer van bewust zodra je als kerk je horizon verbreedt en over taalbarrières, culturele verschillen, geografische en welvaartsgrenzen heen kijkt. Deelgemeente worden is vooral ook een kans om prachtige, krachtige en inspirerende mensen te ontmoeten die je anders nooit zou tegenkomen. Broeders en zusters van wie het dagelijks leven in veel opzichten flink verschilt van dat van ons. Maar in wie we ons toch kunnen herkennen: mensen die leven in afhankelijkheid van God.

Voel je verbonden met broeders en zusters op afstand

Dankzij alle moderne communicatiemiddelen is contact onderhouden met een kerk in bijvoorbeeld Afrika geen probleem meer. Op die manier leren Deelgemeenteleden elkaar kennen. Uiteraard is het mogelijk om elkaar ook daadwerkelijk te ontmoeten. De voorganger van de Deelgemeente kan op bezoek komen in Nederland en het is mogelijk om met een groep gemeenteleden op reis te gaan om de andere gemeente te leren kennen.

Waarom Deelgemeente worden?

  • Sla de handen ineen met een kerk overzee en deel je geloof, missie en rijkdom.
  • Ervaar dat jouw gemeente onderdeel is van de wereldwijde kerk, het lichaam van Christus;
  • Jouw gemeente zegt jaarlijks een financiële bijdrage toe aan het project van de Deelgemeente. Het richtbedrag is €10.000;
  • De verbinding is voor minimaal 3 jaar. Dus er is voldoende tijd om te bouwen aan een hechte vriendschap;
  • Met een groep gemeenteleden ga je de Deelgemeente bezoeken.

Meer weten?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een Deelgemeente. Voor meer informatie: bel 0306969600 en vraag naar één van de relatiebeheerders van het kerkenteam of stuur een mail naar kerken@tear.nl