Leven in angst voor een volgende natuurramp

Pakistan is een Zuid-Aziatisch land met de op vier na grootste bevolking ter wereld. Het land is etnisch, taalkundig en cultureel erg divers. Grote delen van de bevolking hebben beperkte toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen. Er zijn weinig mogelijkheden om op duurzame wijze in levensonderhoud te voorzien en kwalitatief goed en betaalbaar onderwijs te volgen.

Ongeveer een derde van de bevolking is afhankelijk van de opbrengst van de landbouw. De veroudering van landbouwinstrumenten en de beperkte handhaving van wetten hebben ervoor gezorgd dat veel mensen in armoede blijven leven. De werkloosheid is erg hoog en uitbuiting en discriminatie zijn aan de orde van de dag.

Pakistan is ook een rampgevoelig land. Regelmatig wordt het land getroffen door hittegolven, droogtes, aardverschuivingen, lawines, stormen en cyclonen. Tearfund werkt samen met lokale partners om voedselhulp te bieden en schoon (drink)water beschikbaar te stellen. 

 

Beeld: Shutterstock

Gerelateerde content
Noodhulp Pakistan 1 - Shutterstock
Project
Lees meer
Pakistan
Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp in Pakistan

De verwoestende overstromingen in Pakistan hebben al meer dan 1.200 mensen het leven gekost. Miljoenen mensen hebben [...]
Lees meer