De sloppenwijken in de hoofdstad zijn dichtbevolkt en elektriciteit en schoon drinkwater zijn schaars. Hiv komt vaak voor, de werkloosheid ligt hoog en de economische veerkracht laag. De meeste mensen leven van dag tot dag met wat ze hebben verdiend als dagloner of straatverkoper.

In deze context is Tearfund’s partner RIDA, nauw verbonden aan de Redeemed Gospel Church, actief in tal van programma's. Deze kerk begon ooit met evangelisatiewerk, maar stuitte al gauw op veel maatschappelijke problemen. Daarom breidde ze haar werk al snel uit met training en ondersteuning op het gebied van o.a. gezondheidszorg, economische empowerment en onderwijs. De lokale kerk speelt hierin een belangrijk rol, en brengt mensen in beweging. Ze stelt gemeenschappen in staat om ontwikkeling aan te jagen en op te komen voor de meest kwetsbaren.

Er is nog veel werk te doen, zeker nu de coronacrisis allerlei nieuwe uitdagingen met zich meebrengt. Maar de afgelopen jaren hebben we een netwerk van kerken kunnen opbouwen en uitgerust met de vaardigheden die ze nodig hebben om zelfs tijdens deze zware uitdaging zelfstandig aan te gaan. We zijn daarom blij om te kunnen vertellen dat we een stap terug kunnen doen. Dit bewijst dat we met elkaar mensen inderdaad kunnen helpen om zelf op te staan uit armoede en onrecht!

Wereld van Verschil

Een stap terug betekent ook een vermindering van onze financiële bijdrage aan dit project. De financiële bijdrage die we zullen leveren doen we vanuit ons Wereld van Verschil product. Door te doneren aan Wereld van Verschil steun je het werk van Tearfund met de lokale kerken wereldwijd en maakt je letterlijk een wereld van verschil!

Help mee!

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk. Kerken zijn overal, in kleine dorpen en grote steden. Samen vormen kerkleden een grote vrijwilligersbeweging; vanuit hun geloof zijn ze gemotiveerd om anderen te helpen. Tearfund werkt samen met de kerk bijvoorbeeld aan initiatieven in een dorp, stad of wijk die helpen in de strijd tegen armoede en onrecht. Ook kunnen we bij een ramp en conflict via de kerk snel hulp verlenen.
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Lokaal & Eigenaarschap

Jij maakt verschil. Of je nu in Zeist woont of in Kampala, het is belangrijk om je te realiseren dat jij verschil kunt maken en dat je van betekenis bent voor je leefomgeving. Dat begint klein, maar heeft grote impact. Als de verantwoordelijkheid voor verandering bij mensen zelf ligt, is de verandering duurzaam en ervaren mensen trots en vrijheid. We sturen daarom zelf geen teams uit, maar werken altijd via lokale organisaties en kerken. In ons werk is eigenaarschap een belangrijke drijfveer.