Al dertien jaar brengt Tearfund een kalender uit om bewust naar Goede Vrijdag en het paasfeest toe te leven. De kalender staat boordevol overdenkingen uit de Bijbel van o.a. Jurjen ten Brinke, Mirjam van der Vegt en Otto de Bruijne. Met daarnaast inspirerende verhalen, gedichten, vragen en opdrachten.

Speciaal voor kerken en groepen hebben we diverse extra's ontwikkeld. Bestel meerdere kalenders voor jouw kerk, kring of groep en maak kosteloos gebruik van het veertigdagenpakket voor kerken, kringen en groepen.

 

Bestel de kalender voor jouw kerk of groep

Ga samen met jouw gemeente, kring of groep onderweg en leef bewust naar Pasen. Het veertigdagenpakket helpt je om met elkaar rust, reflectie en richting te zoeken. 

Korting

Vanaf 10 stuks bieden we je al een mooie korting.

Thema 'Onderweg'

Het thema van deze veertigdagentijd is: 'onderweg'. We gaan echter niet zomaar een ommetje maken. Nee, we dagen je uit om, net als Jezus, vastberaden op weg te gaan. Jezus wist wat zijn doel was en hield dat voor ogen terwijl Hij langs steden en dorpen trok, met mensen sprak, hen genas en onderwees. Zo lezen we gedurende deze weken door het Bijbelboek Lucas en trekken we met elkaar op; nadenkend over wat je achterlaat, met wie je reist en wat je ziet en meemaakt onderweg. Niet alleen door de kalender te lezen, maar ook door bijvoorbeeld mee te doen met een actie, te luisteren naar een podcast en samen te bidden. Totdat we uiteindelijk het eindpunt bereiken: dwars door lijden en pijn heen overwon Jezus Christus, Zoon van God, onze Messias, duisternis, angst en dood!

 

Het Veertigdagenpakket 

Speciaal voor kerken en groepen hebben we de volgende onderdelen ontwikkeld, om jullie te helpen met elkaar naar Pasen toe te leven.

  • Veertigdagenkalender. Lees de kalender met je kerk, kring of groep en ga samen onderweg naar Pasen. Zo ben je met elkaar verbonden, terwijl je niet bij elkaar bent. Je kunt de kalender in de traditionele papieren vorm lezen of je kunt de digitale versie bestellen. Je krijgt dan iedere morgen vroeg een mailtje in je mailbox met de pagina van die dag. 
  • Kringmateriaal om met je kring of groep door te praten over wat je in de kalender leest. Verdiep je in de inhoud, leer van elkaars gezichtspunten en ga in gesprek over hoe je wat je leest concreet toe kunt passen in jouw leven. Het materiaal geeft je hiervoor ook handvatten en tips.
  • Liturgie, passend bij de inhoud van de kalender om de Stille Week samen met je kerk te beleven. Je kunt deze liturgie ook thuis gebruiken.
  • Tips om het spaarproject samen op te pakken. Het is goed dat we in deze tijd van bezinning ook stil staan bij onze zegeningen en iets doen voor wie het minder heeft dan wij. Dit jaar willen we de Afar nomaden in de woestijn van Ethiopië steunen. Je samen inzetten voor een ander geeft een gevoel van verbondenheid. Je kunt bijvoorbeeld in de kerk een collecte houden, samen sparen of letterlijk lopen voor de nomaden. Meer informatie over het spaarproject en tips volgen in januari.
  • Voor de kids: een online aftelkalender voor kinderen in de basisschoolleeftijd, met daarin voor iedere dag een leuke opdracht, lied, tekst of tip. Zo kun je kinderen bij het lezen van de kalender betrekken. Meer informatie volgt in januari op onze veertigdagenwebsite.
  • Terwijl jullie 'onderweg' zijn, organiseert Tearfund een aantal bijzondere momenten en activiteiten. Iets om te luisteren, te bekijken of te beleven voor jezelf of je kerk. Vanaf januari vind je de informatie op onze veertigdagenwebsite, waarmee je je eigen "route"

Eerst een kijkje in de kalender nemen? 

Wil je eerst zien hoe de veertigdagenkalender 2022 eruit zien, voordat je hem voor jou kerk of groep bestelt? Dan kan. Met veel plezier kun je hier de eerste week inzien. 

Inkijkexemplaar inzien

 

De kalender in jouw kerk onder de aandacht brengen

Wanneer je de kalender in jouw kerk onder de aandacht wil brengen kun je onderstaand filmpje gebruiken. Je kunt het filmpje hier downloaden. 

Meer informatie

Heb je nog vragen of heb je meer informatie nodig? Laat het ons gerust weten via mail of telefoon 030 6969600. 

Het veertigdagenpakket alles in één overzicht

40dagenpakket in één overzicht.pdf
(185 kB)
Downloaden

Inkijkexemplaar veertigdagenkalender 2022

Inkijkexemplaar veertigdagenkalender 2022
(266 kB)
Downloaden
Gerelateerde content
Kruis Veertigdagentijd
Verhaal
Lees meer
6 februari 2021

Corona en veertigdagentijd: dit doet Dirksland

Als kerk met elkaar en de omgeving in verbinding staan, is in deze tijd een hele uitdaging. Toch probeert de Hervormde [...]
Lees meer
Pasen
Verhaal
Lees meer
4 April 2021

Paasoverdenking door Dorina Nauta

De veertigdagentijd zit erop. Vandaag vieren we het grote feest van Pasen. Het feest van de opstanding: Jezus heeft het [...]
Lees meer
Koppel aan het wandelen
Verhaal
Lees meer
6 maart 2021

Net even anders bezinnen tijdens de veertigdagentijd? Maak een Emmaüswandeling!

Wandelen krijgt, mede dankzij enthousiaste promotors als neuropsycholoog Erik Scherder en zijn ‘ommetjes-app’ en corona, [...]
Lees meer
Wietske Kruyswijk
Verhaal
Lees meer
17 februari 2021

Waarom de Veertigdagentijd zo belangrijk is voor Wietske Kruyswijk

Vandaag begint de Veertigdagentijd. Een tijd van bezinning. Wietske Kruyswijk vertelt hoe zij de Veertigdagentijd [...]
Lees meer
Tearfund ambassadeur Otto de Bruijne
Verhaal
Lees meer
27 augustus 2021

Otto de Bruijne: 'Op aarde een stukje hemel laten zien'

Je wilt als kerk de wereld een stukje mooier maken. Maar hoe doe je dat? Tearfund heeft verschillende sprekers die kerken [...]
Lees meer