Wat je gaat doen

Tearfund Nederland gaat een nieuwe fase in op het gebied van fondsenwerving. De particuliere inkomsten over 2021 groeiden naar 4,1 miljoen euro en hier zien we veel kansen. Om deze reden zoeken we een Contentmarketeer die zoekt naar nieuwe mogelijkheden en houdt van innoveren op het gebied van contentmarketing.

Als Contentmarketeer ben je verantwoordelijk voor een groot deel van de fondsenwervende doelstellingen en inkomsten die Tearfund mag ontvangen van particuliere donateurs bij verschillende doelgroepen. Op dit moment zijn hiervoor direct mailing en telemarketing de belangrijkste middelen, waarbij we samenwerken met verschillende bureaus.

Je maakt deel uit van het team Communicatie & Beïnvloeding. Met dit team schrijf je een gezamenlijk jaarplan. Andere stakeholders waarmee je direct schakelt zijn de manager Impact & Strategie, de manager Bedrijfsvoering, het team Bedrijven & Stichtingen en het team Kerken. Je rapporteert aan de teamleider Communicatie & Beïnvloeding.

 

In het kort jouw taken:

 • Je maakt een korte en lange termijnplanning en stuurt hierop aan. Je bent verantwoordelijk voor het tijdig opstellen van de begroting voor particulieren en handelt hiernaar;
 • Je zorgt voor herijken van het doelgroepenbeleid;
 • Je richt customer journeys in, brengt de verschillende journeys in kaart en verbindt deze met elkaar;
 • Je verzamelt de inkomsten van de bestaande middelen (o.a. direct mailing, telemarketing, online werving, happietaria en peer-to-peer) en je maakt op basis hiervan maandrapportages;
 • Je maakt analyses voor de diverse doelgroepen, maakt hier strategie op en werkt deze uit samen met teamleden;

Competenties

Resultaatgericht

Op het gebied van fondsenwerving zet je strategieën om in beleidsplannen met duidelijke doelstellingen. Je legt de juiste verbindingen om beoogde resultaten te bereiken, je overziet gevolgen van eigen en andermans besluiten, ook op lange termijn en/of voor derden.

Verantwoordelijk

Je hebt heldere doelen voor ogen en zet je actief in om resultaten te behalen. Je stelt realistische fondsenwervende doelen en je bent vasthoudend in het behalen ervan.

Flexibel

Je bent in staat je aan te passen aan veranderende omstandigheden en waar nodig wijzig je je aanpak of gedrag om alsnog te komen tot het nagestreefde doel. Je kan makkelijk met verschillende mensen samenwerken en goed schakelen tussen diverse werkzaamheden.

Analytisch

Je bent in staat de essentie van een vraagstuk te begrijpen door logisch te redeneren, mogelijke oorzaken op te sporen, hoofd- en bijzaken te scheiden en verbanden te leggen tussen gegevens.

Kwalificaties

 • Je hebt Bachelor opleidingsniveau en minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Kennis van en ervaring met fondsenwerving en communicatie;
 • Goede (mondelinge en schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels;
 • Ervaring en affiniteit met projectmatig werken;
 • Affiniteit met internationale ontwikkelingssamenwerking.

Uiteraard stem je van harte in met de visie en missie van Tearfund en ben je gemotiveerd om deze uit te dragen en je ervoor in te zetten. Daarbij onderschrijf je de internationale ‘minimum standards preventing en sexual exploitation and abuse (PSEA)’.

Wat bieden wij

 • Een leuke en afwisselende rol met volop ruimte voor eigen initiatief;
 • Een leuk team met professionele en toegewijde collega’s;
 • Kansen en mogelijkheden voor jouw ambitie, opleiding en persoonlijke ontwikkeling;
 • In eerste instantie een jaarcontract;
 • Ingeschaald als projectspecialist niveau 3, min € 2.978,39 – max € 4.420,57 conform de salarisschalen van Tearfund;
 • Goede secundaire voorwaarden;
 • Een prettige en flexibele kantooromgeving in Utrecht.

Ben je geïnteresseerd?

Mail dan je motivatiebrief en CV voor maandag 9 mei 2022 naar info@tearfund.nlVoor meer informatie over de rol kan je bellen met Petra Meijerhof te bereiken via 030 69 69 600.

De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Bij geschiktheid kunnen we kandidaten direct benaderen zonder de sluitingsdatum van de vacature af te wachten.

Bezoek onze website www.tearfund.nl voor meer informatie over Tearfund. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wie zijn wij

Al ruim veertig jaar helpt Tearfund mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties, kerken en via jou. We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Wij geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door. Tegelijkertijd moedigen we mensen aan om hier het verschil te maken in hun dagelijks leven. Dit doen we door middel van initiatieven als een jaarlijks magazine, de Veertigdagenkalender, Happietaria en The Justice Conference.

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk. Kerken zijn overal, in kleine dorpen en grote steden. Samen vormen kerkleden een grote vrijwilligersbeweging; vanuit hun geloof zijn ze gemotiveerd om anderen te helpen. Tearfund werkt samen met de kerk bijvoorbeeld aan initiatieven in een dorp, stad of wijk die helpen in de strijd tegen armoede en onrecht. Ook kunnen we bij een ramp en conflict via de kerk snel hulp verlenen.
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Lokaal & Eigenaarschap

Jij maakt verschil. Of je nu in Zeist woont of in Kampala, het is belangrijk om je te realiseren dat jij verschil kunt maken en dat je van betekenis bent voor je leefomgeving. Dat begint klein, maar heeft grote impact. Als de verantwoordelijkheid voor verandering bij mensen zelf ligt, is de verandering duurzaam en ervaren mensen trots en vrijheid. We sturen daarom zelf geen teams uit, maar werken altijd via lokale organisaties en kerken. In ons werk is eigenaarschap een belangrijke drijfveer.
Gerelateerde content
Sloppenwijk Kenia
Verhaal
Lees meer
28 April 2022

'Waarom maken die bulldozers de huizen kapot?', vroeg het dochtertje van Gert-Jan

In Nairobi gebeurde eind vorig jaar waar veel inwoners al voor vreesden: Mukuru Kwa Njenga, één van de sloppenwijken in [...]
Lees meer
Team Ecobrixs Oeganda - reis Andre Voorberg links - 2022 - plastic recycling
Verhaal
Lees meer
20 April 2022

'Ik heb met eigen ogen gezien dat het werkt'

André Voorberg maakte twee jaar geleden de overstap van het bedrijfsleven naar Tearfund. Nu is hij als relatiemanager [...]
Lees meer
Beeld jongeren Haiti.jpg
Verhaal
Lees meer
19 April 2022

Jongeren in het Zuidoosten van Haïti blijven volhouden

In Haïti lijken de problemen zich elk jaar verder op te stapelen. Aanhoudende politieke instabiliteit, toenemende [...]
Lees meer
Duurzame tips voor de voorjaars schoonmaak
Verhaal
Lees meer
16 April 2022

Voorjaar: zo maak je je huis op een duurzame manier schoon

Heb jij je huis al omgekeerd voor een grondige poetsbeurt? De jaarlijkse voorjaarsschoonmaak is voor veel mensen vaste [...]
Lees meer
Rick Jansen (Villa Klarendal Arnhem) over wat hij mist in de preek
Verhaal
Lees meer
4 April 2022

Wees niet bang, maar kijk naar wat je hebt ontvangen

Rick Jansen, levensloopbegeleider, coach, trainer, missionaire pionier én spreker voor Tearfund. In 2005 verhuisde hij [...]
Lees meer
Hongersnood dreigt in Oost-Afrika door stijgende graanprijzen
Verhaal
Lees meer
19 mei 2022

Wereldwijde voedselcrisis

Vanuit Oost-Afrika, het Midden-Oosten en Azië wordt de noodklok geluid: er heerst een wereldwijde voedselcrisis. Door de [...]
Lees meer
Integra Oekraïne - kinderen
Verhaal
Lees meer
26 maart 2022

Oorlog in Oekraïne: veelgestelde vragen

Tearfund, en daarmee de andere organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster, zijn dankbaar voor alle steun die we [...]
Lees meer