Wat wij zoeken

Tearfund Nederland gaat een nieuwe fase in op het gebied van fondsenwerving en jij helpt ons de binding en betrokkenheid van onze achterban te vergroten. Je bent verantwoordelijk voor leadgeneratie en weet vanuit stewardship onze core en middle donors te behouden. In samenwerking met het content team zorg je voor het opzetten van campagnes om voor Tearfund het aantal donateurs en de omvang van de giften te vergroten.

Je werkt nauw samen met je collega’s en ontwikkelt dashboards om constant te meten wat werkt en wat kan worden verbeterd. Vanuit je helicopterview maak je op basis van deze informatie een (activiteiten)plan en start je met de uitvoering. Je zet dus niet alleen de activiteiten op, maar je voert ze met net zoveel enthousiasme uit waarbij je steeds op zoek gaat naar een optimaal renderende fondsenwerving.

Wat jij doet

 • Je ontwikkelt mee aan de customer journey en bewaakt de conversie voor donateurs, inclusief telemarketing, face-to-face, digitale en print-activiteiten.
 • Je monitort, volgt en gebruikt gegevens uit de database analyse om de fondsenwerving te optimaliseren.
 • Je draagt bij aan het behalen van de doelen in het jaarplan en de doelstellingen van team Nederland.
 • Je vindt het leuk om de ontwikkelingen in de fondsenwervingssector te volgen en je vertaalt deze ontwikkelingen naar innovatieve ideeën die bijdragen aan het optimaliseren van de fondsenwerving.

Competenties

 • Je bezit (zowel mondeling als schriftelijk) goede communicatieve vaardigheden
 • Je krijgt energie van het directe contact met donateurs
 • Je werkt doel- en resultaatgericht
 • Je bent proactief, bezit sterke organisatorische en administratieve vaardigheden
 • Je hebt vanuit je helicopterview het vermogen om meerdere lopende projecten tegelijk te coördineren
 • Je hebt ervaring en affiniteit met projectmatig werken en bent in staat om zelfsturend te werken
 • Je neemt graag initiatief, draagt actief bij aan snelle besluitvorming

Kwalificaties

 • Je bent gemotiveerd door de missie van Tearfund, om samen recht te doen en te werken aan een eerlijke wereld voor iedereen en je onderschrijft de internationale ‘minimum standards preventing en sexual exploitation and abuse (PSEA)’.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in fondsenwerving, en/of sales en aantoonbaar succes in het laten groeien van je portfolio.
 • Je hebt nadrukkelijk ervaring met het werven van particuliere donateurs, en met direct marketing.
 • Je beheerst de fondsenwervende technieken die bij het werk horen.
 • Je omarmt een data gedreven en een op donateur gerichte benadering van werken.
 • Kennis van het werken met een CRM-systeem is een vereiste.

Wat wij bieden

 • Een afwisselende rol met volop ruimte voor eigen initiatief;
 • Een leuk team met professionele en toegewijde collega's;
 • Kansen en mogelijkheden voor jouw ambitie, opleiding en persoonlijke ontwikkeling;
 • In eerste instantie een jaarcontract;
 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en deelname aan de Inzetbaarheidsregeling;
 • Een prettige en flexibele kantooromgeving in Utrecht.

Geïnteresseerd?

Mail dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 25 september 2022 naar info@tearfund.nl.  Voor meer informatie over de rol kan je bellen met Petra Meijerhof te bereiken via 06 47 30 25 04. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Bij geschiktheid kunnen we kandidaten direct benaderen zonder de sluitingsdatum van de vacature af te wachten. Bezoek onze website www.tearfund.nl voor meer informatie over Tearfund. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Wie zijn wij

Al bijna 50 jaar helpt Tearfund mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties, kerken en via jou. We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Wij geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door. Tegelijkertijd moedigen we mensen aan om hier het verschil te maken in hun dagelijks leven.

Beeld: Carla Manten Fotografie

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk. Kerken zijn overal, in kleine dorpen en grote steden. Samen vormen kerkleden een grote vrijwilligersbeweging; vanuit hun geloof zijn ze gemotiveerd om anderen te helpen. Tearfund werkt samen met de kerk bijvoorbeeld aan initiatieven in een dorp, stad of wijk die helpen in de strijd tegen armoede en onrecht. Ook kunnen we bij een ramp en conflict via de kerk snel hulp verlenen.
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Lokaal & Eigenaarschap

Jij maakt verschil. Of je nu in Zeist woont of in Kampala, het is belangrijk om je te realiseren dat jij verschil kunt maken en dat je van betekenis bent voor je leefomgeving. Dat begint klein, maar heeft grote impact. Als de verantwoordelijkheid voor verandering bij mensen zelf ligt, is de verandering duurzaam en ervaren mensen trots en vrijheid. We sturen daarom zelf geen teams uit, maar werken altijd via lokale organisaties en kerken. In ons werk is eigenaarschap een belangrijke drijfveer.
Gerelateerde content
Gezin Ituri, DRC
Verhaal
Lees meer
25 augustus 2022

Kisembo bouwt aan vrede in de DRC: 'De houding van de mensen uit mijn gemeenschap is zichtbaar veranderd'

Als gevolg van tientallen jaren burgeroorlog is de Democratische Republiek Congo (DRC) in een spiraal van armoede en [...]
Lees meer
Statement Ter Apel
Nieuws
Lees meer
26 augustus 2022

14 noodhulp-, mensenrechten-, vredesorganisaties en kerken willen een humaan asielbeleid

Ter Apel is ons eigen Moria. Vluchtelingen zijn de dupe van een falend ad-hoc beleid. Dat moet stoppen! Daarom roepen wij [...]
Lees meer
Corona noodhulp in Colombia
Verhaal
Lees meer
4 augustus 2022

7 vragen over wat we deden met jouw steun aan corona-slachtoffers

Corona heeft nog steeds impact, maar voelt voor veel mensen al bijna als 'vroeger'. Toch is het nog maar kort [...]
Lees meer
Joost begon een moestuin zonder groene vingers
Verhaal
Lees meer
14 juni 2022

Hoe Joost zonder groene vingers tóch een moestuin begon

Aardappels, komkommers, spruiten, aardbeien: Tearfund-collega Joost van Dieren haalt het allemaal uit zijn Zwolse [...]
Lees meer