De rol

Als projectcontroller ondersteun je de projectleiders in de vastlegging van de (financiële) projectinformatie. Periodiek verzorg je de rapportages, zowel intern als extern ten behoeve van de subsidieverstrekkers. Je bent samen met een collega applicatiebeheerder van het Project Monitoring en Evaluatie (PME) systeem. Je werkt samen binnen het team Bedrijfsvoering (7 personen), waarbij gezamenlijk taken en verantwoordelijkheden op diverse dossiers worden gedeeld. Dit zorgt voor een variërende samenstelling van het takenpakket.

Competenties

 • Plannen en organiseren: Je bent in staat om het eigen werk op zodanige wijze te plannen en te organiseren dat de resultaten bereikt worden en de projectleiders tijdig worden ondersteund. Daarbij is het nemen van eigen verantwoordelijkheid binnen de kaders van het takenpakket belangrijk.
 • Resultaatgericht en zorgvuldig: Je houdt ervan om concrete resultaten op te leveren en bent niet bang om langere tijd met details bezig te zijn. Je werkt zorgvuldig en punctueel, kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel.
 • Communicatief vaardig: Je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in Nederlands en Engels. Daarmee zorg je voor een plezierige samenwerking en kennisdeling met je collega’s intern en extern.

Kwalificaties

Jij hebt:

 • bij voorkeur HBO werk- en denkniveau;
 • goede (mondelinge en schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels;
 • ervaring en affiniteit met projectcontrollerstaken;
 • affiniteit met ontwikkelingswerk;
 • affiniteit met IT-systemen.

Uiteraard stem je van harte in met de visie en missie van Tearfund en ben je gemotiveerd om deze uit te dragen en je ervoor in te zetten. Daarbij onderschrijf je de internationale 'minimum standards preventing sexual exploitation and abuse (PSEA)'.

Wij bieden

 • een leuke en afwisselende functie in een goed samenwerkend team;
 • een prachtige stichting met professionele en toegewijde collega’s;
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • salariëring conform functie-eisen, kennis en ervaring, gebaseerd op de door Tearfund gehanteerde schaal 7 met een minimum van €2.710,96 en een maximum van €3.831,16 op basis van een fulltime aanstelling;
 • in eerste instantie een jaarcontract (maximaal 3 keer);
 • een prettige en flexibele kantooromgeving in Utrecht als plek van ontmoeting.

Geïnteresseerd? Mail dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 18 augustus 2021 naar info@tearfund.nl. Voor meer informatie over de rol kan je bellen met 030 69 69 600 en vragen naar Sander Venema.

Bezoek onze website voor meer informatie over Tearfund. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wie we zijn

Al ruim 40 jaar lang helpt Tearfund mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties, kerken en via jou. We bouwen aan weerbare communities en waar nodig vullen wij aan. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Wij geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door. Tegelijkertijd moedigen we mensen aan om hier het verschil te maken in hun dagelijks leven. Dit doen we door middel van initiatieven als de Veertigdagenkalender, Happietaria en The Justice Conference.

Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Lokaal & Eigenaarschap

Jij maakt verschil. Of je nu in Zeist woont of in Kampala, het is belangrijk om je te realiseren dat jij verschil kunt maken en dat je van betekenis bent voor je leefomgeving. Dat begint klein, maar heeft grote impact. Als de verantwoordelijkheid voor verandering bij mensen zelf ligt, is de verandering duurzaam en ervaren mensen trots en vrijheid. We sturen daarom zelf geen teams uit, maar werken altijd via lokale organisaties en kerken. In ons werk is eigenaarschap een belangrijke drijfveer.
Gerelateerde content
Groep mannen en vrouwen
Verhaal
Lees meer
22 januari 2020

Leiden betere relaties tot minder armoede?

Ontwikkelingsorganisatie Tearfund heeft stevige ideeën over het bestrijden van armoede en onrecht. Eén daarvan is dat [...]
Lees meer
Vrouw in veld vol gewas
Verhaal
Lees meer
12 februari 2020

Waarom duurzaamheid bij ontwikkelingswerk hoort

Voor veel mensen is de link tussen het evangelie en opkomen voor armen en verdrukten een heel vanzelfsprekende. Voor [...]
Lees meer
Voorganger en Tearfund-ambassadeur Jurjen ten Brinke voor Hoop voor Noord
Verhaal
Lees meer
5 februari 2020

Wat Nederlandse kerken kunnen leren van kerken in het Zuiden

In een 4-delige serie laten we je kennis maken met het gedachtegoed, het DNA van Tearfund. Waarom werkt Tearfund op de [...]
Lees meer
Groep mensen in gesprek tijdens een Collegedag
Verhaal
Lees meer
19 januari 2020

Wat heeft Integral Mission te maken met het werk van Tearfund?

Tearfund is niet zomaar een ontwikkelingsorganisatie die met geld en kennis projecten ondersteunt. Tearfunds missie en [...]
Lees meer