Wie zoeken wij?

Voor Nacht Zonder Dak zoeken wij van februari 2024 t/m juni 2024 (36 uur per week) een enthousiaste en veelzijdige student communicatie, bedrijfskunde of eventmanagement (of een andere relevante opleiding). 

Wat je gaat doen

Jij wordt onze nieuwe stagiair(e) van Nacht Zonder Dak! Je bent voor een half jaar werkzaam in het team Producten & Evenementen op ons mooie kantoor in Utrecht. Je bent voor ons een volwaardig teamlid! De werkzaamheden van deze stage richten zich voornamelijk op organisatie, relatiebeheer en (online) marketing. 

Organisatie:

 • Je bedenkt creatieve concepten waarmee we op events (zoals de EO-jongerendag en Opwekking) Nacht Zonder Dak kunnen presenteren en promoten;
 • Je geeft presentaties bij Nacht Zonder Dak acties;
 • Je bent verantwoordelijk voor de logistiek van Nacht Zonder Dak (verzending materialen etc.);
 • Je gaat op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Nacht Zonder Dak.

Relatiebeheer:

 • Je onderhoudt contact met jeugdleiders die een Nacht Zonder Dak organiseren. Je begeleidt hen van A tot Z bij alles wat er bij een Nacht Zonder Dak komt kijken.

(online) Marketing:

 • Je denkt na over de (online) marketingstrategie voor Nacht Zonder Dak en je houdt je bezig met de uitvoering van de bestaande marketing acties. 

Overig:

 • Binnen team Producten en Evenementen kun je ook meewerken aan andere projecten. Denk bijvoorbeeld aan meehelpen bij de voorbereidingen voor New Wine, Justice Nights of webinars. Ook ben je van harte welkom bij de teamdagen van Tearfund en teammiddagen van Programma Nederland, waar team Producten en Evenementen onderdeel van is.

Al met al een ondernemende, afwisselende en actieve stage waar je je geen moment verveelt. 

Wat bieden wij

Je komt in een leuk team terecht. We bieden je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. In overleg met jou kiezen we een aantal concrete stagedoelen die aansluiten bij jouw wensen, je opleiding en de verwachtingen vanuit Tearfund. Je krijgt bij Tearfund de kans om kennis te maken met het bijzondere werkveld van communicatie, (event)management, internationale samenwerking, fondsenwerving en bewustwording. Uiteraard ontvang je van ons een stagevergoeding en is er ruimte voor het werken aan een eigen opdracht.

Wat verwachten we van jou:

 • Je bent sociaal en gemotiveerd;
 • Je bent klantgericht en hebt oog voor de behoefte van NZD-organisatoren en vrijwilligers;
 • Je houdt van aanpakken en kan pragmatisch handelen wanneer de situatie daarom vraagt;
 • Je bent ondernemend;
 • Je bent leergierig en kunt zelfstandig werken;
 • Je bent in staat om dingen te organiseren en overzicht te houden. 

 

Uiteraard kan je je volledig vinden in de identiteit van Tearfund. Je stemt van harte in met de visie en missie van Tearfund en ben je gemotiveerd om deze uit te dragen en je ervoor in te zetten. Daarbij onderschrijf je de internationale minimum standards ‘Prevention of Sexual Exploitation and Abuse’ (op te vragen via HR@tearfund.nl).

Over Tearfund

Al 50 jaar zet Tearfund zich in mensen in armoede en nood recht te doen. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. We bouwen aan weerbare communities. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Wij geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door. Tegelijkertijd moedigen we mensen aan om hier het verschil te maken. Om geld op te halen voor onze buitenlandse programma’s en om mensen bewust te maken van armoede en onrecht hebben we een aantal Nederlandse programma’s. 

Een van deze programma’s is Nacht Zonder Dak. Jongerengroepen slapen één nacht onder de sterren om hun perspectief op de wereld te verbreden. Ze laten zich sponsoren om het werk van Tearfund te ondersteunen.

Ben je geïnteresseerd en wil je stagelopen?

Wil je stagelopen bij Tearfund? Stuur dan een sollicitatiebrief samen met je CV op naar: info@tearfund.nl Voor meer informatie over de functie kan je bellen naar 030-6969600 en vragen naar José Schouten. 

Veiligheid van mensen is voor Tearfund erg belangrijk en we accepteren daarom ook geen enkele vorm van misbruik. Het opvragen van referenties zal daarom onderdeel zijn van het selectieproces. Omdat Tearfund ondertekenaar is van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme, doen we een referentiecheck met betrekking tot integriteit en een ‘Statement of Conduct’ (gerelateerd aan misdragingen zoals seksueel misbruik) en is het verplicht een Eigen Verklaring integriteit te ondertekenen. Daarbij zijn het aanvragen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het ondertekenen van een Gedragscode verplicht bij het in dienst treden bij Tearfund.

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk.
Gerelateerde content
Lokale kerken, een wereld van verschil.png
Verhaal
Lees meer
15 februari 2024

Vacature: senior medewerker Programma Internationaal (0,7-0,9 fte)

Ben jij een medewerker in ontwikkelingssamenwerking en de humanitaire sector en heb je ruime ervaring met het ontwikkelen en [...]
Lees meer
Groep dansende vrouwen
Verhaal
Lees meer
7 februari 2024

Vacature: Contentmaker & Social Media Specialist

Ben jij een creatieve verhalenverteller en zie jij het als een uitdaging om het Nederlandse publiek enthousiast te maken over [...]
Lees meer
Een deelnemer uit een van onze landbouwprojecten
Nieuws
Lees meer
12 september 2023

CHS-certificering: een belangrijke bevestiging van de kwaliteit van ons werk

Tearfund is CHS-gecertificeerd door het Humanitarian Quality Assurance Initiative (HQAI) en voldoet daarmee aan een zeer [...]
Lees meer
Biddende vrouw Ethiopië
Nieuws
Lees meer
17 mei 2023

Tearfund bestaat 50 jaar (en hoopt geen 100 te worden)

Op Hemelvaartsdag in 1973 werd Tearfund opgericht. Dat betekent dat we dit jaar precies 50 jaar samen recht doen, aan mensen [...]
Lees meer
Guido de Vries
Verhaal
Lees meer
1 mei 2023

Directeur Guido de Vries: `Doe wat binnen je mogelijkheden ligt’

Guido de Vries is per 1 mei de nieuwe directeur van Tearfund Nederland. Hij heeft jarenlange management- en bestuurservaring, [...]
Lees meer
Rick Jansen (Villa Klarendal Arnhem) over wat hij mist in de preek
Verhaal
Lees meer
4 April 2022

Wees niet bang, maar kijk naar wat je hebt ontvangen

Rick Jansen, levensloopbegeleider, coach, trainer, missionaire pionier én spreker voor Tearfund. In 2005 verhuisde hij naar [...]
Lees meer
Vrouwen Ethiopië
Lees meer
4 januari 2021

Vacatures

Lees meer
Raad van Toezicht, mei 2023 (2)
Lees meer
29 december 2020

Raad van Toezicht

Lees meer