Wat je gaat doen

Als senior projectcontroller krijg je een hele leuke uitdaging, want transparantie en kwaliteit in onze projecten hebben we hoog in het vaandel staan. Als onze senior projectcontroller:

 • Ondersteun je de projectleiders in de vastlegging van de (financiële) projectinformatie van met name institutionele fondsen als DRA en ECHO;
 • Denk je mee op tactisch en strategisch niveau over de planning en control;
 • Verzorg je periodiek de rapportages, intern zowel als extern, ten behoeve van de subsidieverstrekkers;
 • Draag je zorg voor de voorbereiding en begeleiding van audits door externe partijen;
 • Ben je, samen met een collega, applicatiebeheerder van het Project Monitoring en Evaluatie (PME) systeem;
 • Draag je zorg voor de coördinatie, voorbereiding en beantwoording van vragen van audits.

Je werkt samen binnen het team Bedrijfsvoering (7 medewerkers), waarbij gezamenlijk taken en verantwoordelijkheden op diverse dossiers worden gedeeld. Dit zorgt voor een variërende samenstelling van het takenpakket. Wij zien uit naar je ervaring en enthousiasme als ervaren projectcontroller!

Wat jij kunt bieden

 • Je kan goed plannen en organiseren: je bent in staat om het eigen werk op zodanig wijze te plannen en te organiseren dat de resultaten bereikt worden en de projectleiders tijdig worden ondersteund. Daarbij is het nemen van eigen verantwoordelijkheid binnen de kaders van het takenpakket belangrijk.
 • Je bent resultaatgericht en zorgvuldig: je houdt ervan om concrete resultaten op te leveren en bent niet bang om langere tijd met details bezig te zijn. Je werkt zorgvuldig en punctueel, kwaliteit staat hoog in je vaandel.
 • Je bent communicatief vaardig: je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken, in Nederlands en Engels. Daarmee zorg je voor een plezierige samenwerking en kennisdeling met je collega’s intern en extern.

Kwalificaties

Jij hebt:

 • Bij voorkeur HBO werk- en denkniveau;
 • Goede (mondelinge en schriftelijke) uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels;
 • Ervaring en affiniteit met (business- en) projectcontrollerstaken (een pré als dat institutionele projecten zijn);
 • Ervaring met audits;
 • Affiniteit met ontwikkelingswerk;
 • Affiniteit met IT-systemen.

Uiteraard kan je je volledig vinden in de identiteit van Tearfund. Je stemt van harte in met de visie en missie van Tearfund en je bent gemotiveerd om deze uit te dragen en je ervoor in te zetten. Daarbij onderschrijf je de international minimum standards Prevention of Sexual Exploitation and Abuse’ (op te vragen via HR@tearfund.nl). 

Wat bieden wij

Kom jij ons team Bedrijfsvoering versterken met jouw enthousiasme en ervaring? Bij ons aan de slag gaan als Projectcontroller betekent:

 • Een uitdagende en afwisselende rol met impact en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling;
 • Samenwerken met een betrokken, goed samenwerkend en gezellig team in een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Een internationale, inspirerende en dynamische werkomgeving en een professionele, samenwerkingsgerichte werksfeer.
 • De kans om ons werkveld en de impact van ons werk van dichtbij te zien en een van onze landen te bezoeken;
 • Een jaarcontract, met de intentie voor verlenging;
 • Salariëring conform functie-eisen, kennis en ervaring, gebaseerd op de door Tearfund gehanteerde salarisschaal 8 met een minimum € 3.205,79 - max € 4.758,08 en goede secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van een fulltime aanstelling;
 • De mogelijkheid voor hybride werken en een prettige en flexibele kantooromgeving in Utrecht als plek van ontmoeting.

Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren?

Neem dan contact met ons op! Wil je eerst meer weten over Tearfund? We maken dan graag een afspraak met je, om bij een kop koffie/ thee kennis te maken en te verkennen of wij een goede match zijn voor elkaar. 

Je kunt ook direct je motivatie en CV opsturen naar info@tearfund.nl. De deadline om te reageren is 3 december 2023. Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de vacature eerder sluiten. Wacht daarom niet te lang met reageren.

Voor meer informatie over de rol kan je bellen met 030 69 69 600 en vragen naar Kees Hoogendoorn (Teamleider Bedrijfsvoering). De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 11 december 2023.

Veiligheid van mensen is voor Tearfund erg belangrijk en we accepteren daarom ook geen enkele vorm van misbruik. Het opvragen van referenties zal daarom onderdeel zijn van het selectieproces. Omdat Tearfund ondertekenaar is van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme, doen we een referentiecheck met betrekking tot integriteit en een ‘Statement of Conduct’ (gerelateerd aan misdragingen zoals seksueel misbruik) en is het verplicht een Eigen Verklaring integriteit te ondertekenen. Daarbij zijn het aanvragen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het ondertekenen van een Gedragscode verplicht bij het in dienst treden bij Tearfund. 

Over Tearfund

Al 50 jaar zet Tearfund zich in mensen in armoede en nood recht te doen. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties, kerken en via jou. We bouwen aan weerbare communities. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Wij geloven dat recht doen ver weg, dichtbij begint. Want wat wij doen in ons dagelijks leven werkt wereldwijd door. Tegelijkertijd moedigen we mensen aan om hier het verschil te maken.

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk.
Gerelateerde content
Vacature redacteur Tearfund
Verhaal
Lees meer
30 november 2023

Tearfund zoekt een stagiair(e) communicatie Nacht Zonder Dak!

In 2024 gaan wij Nacht Zonder Dak in een nieuw jasje aanbieden en daar hebben we jouw hulp bij nodig! [...]
Lees meer
Groep vrouwen en kinderen
Verhaal
Lees meer
9 november 2023

Vacature: Twee leden Raad van Toezicht

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Het raakt ons om mensen in nood te zien en we geloven dat het [...]
Lees meer
Een deelnemer uit een van onze landbouwprojecten
Nieuws
Lees meer
12 september 2023

CHS-certificering: een belangrijke bevestiging van de kwaliteit van ons werk

Tearfund is CHS-gecertificeerd door het Humanitarian Quality Assurance Initiative (HQAI) en voldoet daarmee aan een zeer [...]
Lees meer
Biddende vrouw Ethiopië
Nieuws
Lees meer
17 mei 2023

Tearfund bestaat 50 jaar (en hoopt geen 100 te worden)

Op Hemelvaartsdag in 1973 werd Tearfund opgericht. Dat betekent dat we dit jaar precies 50 jaar samen recht doen, aan mensen [...]
Lees meer
Guido de Vries
Verhaal
Lees meer
1 mei 2023

Directeur Guido de Vries: `Doe wat binnen je mogelijkheden ligt’

Guido de Vries is per 1 mei de nieuwe directeur van Tearfund Nederland. Hij heeft jarenlange management- en bestuurservaring, [...]
Lees meer
Rick Jansen (Villa Klarendal Arnhem) over wat hij mist in de preek
Verhaal
Lees meer
4 April 2022

Wees niet bang, maar kijk naar wat je hebt ontvangen

Rick Jansen, levensloopbegeleider, coach, trainer, missionaire pionier én spreker voor Tearfund. In 2005 verhuisde hij naar [...]
Lees meer
Vrouwen Ethiopië
Lees meer
4 januari 2021

Vacatures

Lees meer
Raad van Toezicht, mei 2023 (2)
Lees meer
29 december 2020

Raad van Toezicht

Lees meer