Iedere dinsdag komt het personeel van Tearfund samen om aandacht te hebben voor Zijn woord en gebed. We bidden dan voor landen, projecten en mensen waar we betrokken bij zijn en zijn dankbaar voor wat God ons geeft. Hier vind je de nieuwste gebedspunten zodat jij thuis ook met ons mee kunt bidden en danken. 

Juli: Zuidelijk en Oostelijk Afrika

Deze pagina wordt iedere maand geüpdatet met de nieuwste gebedspunten.

Deze maand willen we bidden voor het werk van Tearfund in Zuidelijk en Oostelijk Afrika. Want hier ligt de oorsprong van het werk van Tearfund. Kerken en christenen zamelden zo'n 50 jaar geleden spontaan giften in voor een watersnoodramp in Bangladesh, een aardbeving in El Salvador en droogte in Zuid-Soedan. Tearfund werd opgericht om die giften door te geven aan de kerken in die rampgebieden.

En zo is het op de dag van vandaag nog steeds: Tearfund verbindt kerken in binnen- en buitenland. Samen pakken we armoede en onrecht aan. We helpen elkaar en leren van elkaar. Als gelijkwaardige broers en zussen die allemaal dezelfde taal van het Evangelie spreken.

Dank God: 

  • voor de grote inzet van vrouwen en jongeren in de zelfhulpgroepen in KwaZula Natal (Zuid-Afrika) om hun levensstandaard te verbeteren. 
  • dat gezien de rest van de regio Oeganda een relatief stabiel land is met economische groeimogelijkheden. En dat structurele projecten hier meer kans van slagen hebben. 
  • voor de grote impact die de Tearfund-projecten (zoals zelfhulpgroepen, irrigatie op zonne-energie, training via kerken etc) in Zimbabwe hebben, waardoor de levensomstandigheden van mensen in de dorpen daar concreet verbeterd worden.

Bid je mee:

  • dat de sociaal-economische ongelijkheid in Zuid-Afrika vermindert. 
  • voor beter landelijk en regionaal bestuur en Oeganda en Zimbabwe. Er is (erg) veel corruptie waardoor de elite alle rijkdommen vergaart, terwijl een groot deel van de bevolking in armoede leeft. 
  • dat christenen en kerken zich uitspreken tegen de onrecht, armoede, ongelijkheid en corruptie. 

Bidden voor situaties van armoede en onrecht

Heb jij dat ook dat je kan worstelen met bidden tegen armoede en onrecht? Soms zijn situaties zo heftig dat je er geen woorden voor kunt vinden. Of lijkt het te groot om voor te bidden. Bij Tearfund beschouwen we gebed als de motor van ons werk. We geloven dat het daadwerkelijk iets kan veranderen, maar: waar en hoe moet je beginnen? 

Drie handvatten om te bidden voor heftige situaties

Gerelateerde content
Biddende handen
Verhaal
Lees meer
21 February 2024

Help: hoe bid je voor situaties van armoede en onrecht?

Heb jij dat ook dat je kan worstelen met bidden tegen armoede en onrecht? Soms zijn situaties zo heftig dat je er geen [...]
Lees meer
Vrouw bij ingestort gebouw Syrië
Verhaal
Lees meer
16 February 2023

Machteloos? Zo bid je voor de slachtoffers in Turkije en Syrië

Voel jij je ook zo machteloos als je kijkt naar de gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië? Weet dat jouw gebed er [...]
Lees meer
shutterstock_2112244505.jpg
Verhaal
Lees meer
7 July 2022

Hoe jij kunt bidden voor jouw medemensen in Oost-Afrika

Bidden kan soms enorm lastig zijn. Je zoekt naar de juiste woorden op momenten dat je de situatie eigenlijk niet kunt [...]
Lees meer
Collega Esther Goudsblom op de fiets
Verhaal
Lees meer
19 May 2022

Esther fietst elke dag een uur naar kantoor: ‘Het is mijn tijd om te bidden en te zingen’

Of de mussen nou van het dak vallen of het juist stervenskoud is: Esther Goudsblom (60) fietst naar haar werk. We spreken [...]
Lees meer