Zo kan je bidden voor de mensen die geraakt worden door honger en watertekort, voor wereldleiders, voor de werking van Gods liefde door de kerk én voor vrede. 

Bid voor de mensen die geraakt worden door honger en watertekort

 • Bid voor voedselvoorziening en toegang tot schoon (drink)water voor mensen in nood.
 • Bid om genezing voor hen die lijden aan ondervoeding en honger. Bid dat ze Gods liefde en troost mogen ervaren. Bid dat langdurige bijwerkingen of medische aandoeningen, als gevolg van de honger, kunnen worden voorkomen.
 • Vraag God om regen in Oeganda, Ethiopië, Kenia, Somalië en andere delen van Oost-Afrika. Bid dat de regen zal zorgen voor het in werking treden van waterbronnen, zodat een rijke oogst mogelijk wordt.

 

Bid voor de wereldleiders. Bid dat juíst zij in actie komen.

 • Bid dat de voedsel- en brandstofprijzen zullen stabiliseren. Bid dat er voldoende ondersteuning geboden zal worden aan landen in een kwetsbare positie.
 • Bid dat de onze regering meer geld zal toekennen aan humanitair- en ontwikkelingswerk.
 • Bid dat onze regering haar invloed zal gebruiken om ook andere landen te overtuigen van de noodzaak om hulp te bieden.

 

Bid voor de kerk

 • Bid voor de kerken in Nederland. Bid dat zij zich uitspreken tegen de ongelijkheid die de hongercrisis zichtbaar maakt.
 • Bid dat de kracht van God zijn uitwerking mag hebben in kerken in de Hoorn van Afrika. Bid dat ook daar een boodschap van hoop kan worden gebracht.
 • Bid dat de kerken in de Hoorn van Afrika de middelen krijgen om degen die hulp nodig hebben, hulp te bieden. Bid voor de leiders van deze kerken, die vaak ook zelf met honger te maken hebben. Vraag God om hen te sterken en te beschermen.

 

Bid voor het herstel van gebroken relaties en vrede

 • Bid voor de veiligheid van de mensen in conflictgebieden. Het gebrek aan voedsel verergert bestaande conflicten en doet nieuwe conflicten ontstaan, onder andere in Ethiopië.
 • Bid voor familieleden die als gevolg van de voedselcrisis van elkaar gescheiden zijn. Vraag God of hij de families weer in veiligheid te herenigen.
 • Bid om de bescherming van meisjes die het risico lopen om uitgehuwelijkt te worden. Vraag God om aan te sturen op waardering en erkenning van jonge vrouwen binnen de gemeenschappen.

Steun het werk van Tearfund

Naast gebed is ook financiële steun hard nodig. Wil jij samen met Tearfund garant staan voor de steun in levensonderhoud aan mensen in Oost-Afrika? Dat kan! Met jouw donatie kunnen we hulp bieden aan mensen in Ethiopië, Kenia, Somalië, Zuid-Soedan en Oeganda. Elk bedrag is welkom en maakt verschil. 

Bron: Tearfund UK

Beeld: Shutterstock 

Help mee!

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk.
Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?
Gerelateerde content
Moeder en kinderen Somalië
Project
Lees meer
Wereldwijd
Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp in de Hoorn van Afrika

In de Hoorn van Afrika vindt op dit moment een stille ramp plaats. Extreme droogte, als direct gevolg van [...]
Lees meer
Noodhulp Oost Afrika
Verhaal
Lees meer
23 mei 2022

Extreme droogte in Oost-Afrika: 13 miljoen mensen hebben honger

In Oost-Afrika lijden op dit moment meer dan 13 miljoen mensen honger. Onder hen zijn 7 miljoen kinderen die te maken [...]
Lees meer
Tigray
Verhaal
Lees meer
19 mei 2022

Hoe verleen je humanitaire hulp in een gebied dat volledig ontwricht is?

Sinds november 2020 heerst er in Tigray, Ethiopië, een gewapend conflict tussen de landelijke en regionale overheden. Een [...]
Lees meer
Afrikaanse kerk
Verhaal
Lees meer
6 mei 2022

Wat wij kunnen leren van de kerk in Afrika

Je wilt als kerk de wereld een stukje mooier maken. Maar hoe doe je dat? In gesprek met Harry van Wieren, een van de [...]
Lees meer
Ethiopie Tigray crisis
Verhaal
Lees meer
5 April 2022

Hulp aan Tigray: ingewikkeld, maar niet onmogelijk

De laatste keer dat je in het nieuws las over de situatie in Tigray is mogelijk al weer even geleden. Toch blijft de [...]
Lees meer
Beeld Zuid Soedan Veehouder.jpg
Verhaal
Lees meer
10 maart 2022

De kerk als vredestichter in Zuid-Soedan

Binnenlands conflict in Zuid-Soedan verdreef de afgelopen jaren honderdduizenden mensen uit hun huis op zoek naar een [...]
Lees meer
Beeld Ethiopië Tearfund UK
Verhaal
Lees meer
16 februari 2022

De synergie die ontstaat zodra de kerk betrokken wordt

In het noorden van Ethiopië, met name in de regio Tigray, is op dit moment een hevig conflict gaande. Het verlenen van [...]
Lees meer