1. Bid voor de eerstehulpverleners

 • Draag eerstehulpverleners aan God op en bid om energie en kracht, terwijl ze dag en nacht werken om levens te redden.
 • Bid dat wegen en bruggen begaanbaar zijn, zodat hulpdiensten en transport van hulpgoederen het rampgebied en de slachtoffers snel kunnen bereiken.
 • Bid dat degenen die nog vermist worden, veilig worden teruggevonden.
 • Vraag God om goed weer, zodat de regen en de sneeuw de hulpverlening niet vertragen.
 • Bid voor veerkracht voor het medisch personeel, nu zij vaak zonder juiste spullen en zonder een schoon en veilig ziekenhuis moeten werken. Bid voor de beschikbaarheid van middelen, zoals medicijnen, apparatuur en ziekenhuisbedden.
   

2. Bid voor de mensen die getroffen zijn door de aardbeving

 • Bid voor troost voor de mensen die hun geliefden zijn verloren en genezing voor de mensen die gewond zijn. Vraag God om hen nabij te zijn in deze tijd van rouw en onzekerheid.
 • Bid voor veilig onderdak, warmte, voedsel en schoon water voor mensen die hun bezittingen en thuis zijn verloren. Vraag God om hen moed en kracht te geven om met deze uitdagingen om te gaan.
 • Bid dat kwetsbare mensen, zoals mensen met een handicap, weeskinderen en zwangere vrouwen – beschermd worden en dat niemand alleen hoeft te lijden.
 • Bid voor bevrijding van angst voor mensen die bang en bedroefd zijn, vooral de mensen die zich al in conflictgebieden bevinden.
   

3. Bid voor onze lokale partner

Tearfunds lokale partner komt – samen met kerken - in Syrië in actie. Dit kun je bidden voor het onmisbare werk dat zij op dit moment doen:

 • Bid voor wijsheid en de juiste middelen als zij in actie komen voor de eerste levensbehoeften van slachtoffers en als zij daarnaast zoeken hoe ze de gemeenschap op de lange termijn kunnen ondersteunen.
 • Bid dat de drie opvanghuizen die zij in Aleppo geopend hebben voor mensen die door de aardbeving dakloos zijn geworden, een plaats van veiligheid en troost zullen zijn.
 • Als mensen onderdak, warme maaltijden, water en andere benodigdheden van hen ontvangen, bid dan dat zij zich geliefd en bemoedigd voelen.
 • Bid dat Gods kracht in deze situatie door de kerk heen geopenbaard zal worden: een boodschap van liefde en hoop te midden van tragedie.
 • Bid dat het werk dat zij nu doen, andere kerken in de regio zal inspireren om gezamenlijk zorg te dragen voor de gemeenschappen in nood.
   

4. Bid voor vrede

De spanningen in Syrië leidden in 2011 tot een burgeroorlog. Het land zit daardoor in één van de meest zorgwekkende crisissen. In de stad Aleppo, die zwaar werd getroffen door de aardbeving, wonen miljoenen mensen die al te maken hebben gehad met verwoestende conflicten.

 • Bid voor vrede en herstel voor Syrië, een land dat al meer dan een decennium leidt onder conflict.
 • Bid voor vrede en troost nu mensen nog sterker getraumatiseerd zijn door de aardbeving. Bid dat zij de hoop niet verliezen, zelfs niet in deze verdrietige en uitdagende tijden.
   

Dankjewel!

Jouw gebed maakt verschil. Dank dat je naast de mensen wil staan die getroffen zijn door deze aardbeving.  

Bron: Tearfund UK

Beeld: Medair/Lisanne van der Schors

Steun het werk van Tearfund

Naast gebed is ook financiële steun hard nodig. Wil jij samen met Tearfund garant staan voor de noodhulp in Syrië? Dat kan! Met jouw donatie delen we o.a. warme kleding, voedsel en medicijnen uit. Elk bedrag is welkom en maakt verschil. 

Tearfund werkt met Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA samen in het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie.

Help mee!

Met jouw gift steun je de noodhulp die Tearfund verleent in situaties als deze.
Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

Op het moment dat zich een crisis voordoet, zoals een natuurramp of een gewapende conflict, dan zoekt Tearfund naar mogelijkheden om noodhulp te bieden aan de getroffen bevolking. We leggen je graag uit hoe we noodhulp verlenen en wat er nodig is voor deze noodhulp.
Gerelateerde content
Biddende handen
Verhaal
Lees meer
21 februari 2024

Help: hoe bid je voor situaties van armoede en onrecht?

Heb jij dat ook dat je kan worstelen met bidden tegen armoede en onrecht? Soms zijn situaties zo heftig dat je er geen [...]
Lees meer
Een beschadigde kerk in Syrie als gevolg van de aardbeving
Verhaal
Lees meer
21 februari 2023

Kerken in Syrië samen in beweging voor de getroffen bevolking

Miljoenen mensen in Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen op 6 februari. En nog niet bekomen van die klap, [...]
Lees meer
Aleppo verwoest door zware aardbeving
Nieuws
Lees meer
20 februari 2023

Opnieuw aardbeving in Turkije en Syrië: dit doet Tearfund voor de slachtoffers

Turkije en Syrië zijn 6 februari getroffen door twee zware aardbevingen, en op 20 februari vond opnieuw een forse aardbeving [...]
Lees meer
Martha Zonneveld over noodhulp Tearfund aardbeving Syrië
Verhaal
Lees meer
14 februari 2023

'Kan ik spullen doneren?' 'Komt mijn gift goed terecht?' 7 vragen over noodhulp aardbeving

Heb jij ook vragen over onze noodhulp-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië? We leggen de meest gestelde voor [...]
Lees meer
Aleppo verwoest door zware aardbeving
Nieuws
Lees meer
8 februari 2023

Christelijk Noodhulpcluster in actie voor slachtoffers aardbeving

Het Christelijk Noodhulpcluster start een gezamenlijke noodhulpactie voor de slachtoffers van de aardbeving in het [...]
Lees meer
shutterstock_2112244505.jpg
Verhaal
Lees meer
7 juli 2022

Hoe jij kunt bidden voor jouw medemensen in Oost-Afrika

Bidden kan soms enorm lastig zijn. Je zoekt naar de juiste woorden op momenten dat je de situatie eigenlijk niet kunt [...]
Lees meer
Collega Esther Goudsblom op de fiets
Verhaal
Lees meer
19 mei 2022

Esther fietst elke dag een uur naar kantoor: ‘Het is mijn tijd om te bidden en te zingen’

Of de mussen nou van het dak vallen of het juist stervenskoud is: Esther Goudsblom (60) fietst naar haar werk. We spreken [...]
Lees meer
Biddende vrouw Ethiopië Tearfund
Lees meer
4 januari 2021

Bid mee

Gebed is de motor van ons werk. We geloven dat het daadwerkelijk iets kan veranderen. Ook aan de situatie van mensen die in [...]
Lees meer