‘We zouden eigenlijk een reis maken naar een project in Ethiopië, maar dat ging door de pandemie niet door’, vertelt Elbert Smelt, leadzanger van de band. ‘Hierdoor werden we gedwongen nóg creatiever te zijn en samen te werken met een locale crew op afstand. Niet met mensen uit Ethiopië, maar uit Zimbabwe’. 

Er is verbinding mogelijk. Juist door niet weg te kijken van de pijn en het onrecht, maar door te blijven praten, zingen, geven en hopen.

Nummer over onrecht en tranen

‘Brieven aan de Hemel’ is het laatste nummer van het album ‘Een Grote Familie’ en was niet eenvoudig om te schrijven. ‘Het is best een kluif om muziek te maken over onrecht en tranen, zonder moralistisch of te goedkoop te klinken’, legt Elbert uit. Luisteraars kunnen vanaf vandaag zelf oordelen en vrijdag 15 oktober speelt de band het nummer voor de eerste keer live. Het optreden voor publiek hebben de mannen van Trinity afgelopen jaar gemist. ‘We kunnen eindelijk weer los met een zaal mensen! En dit keer met een extra familiegevoel: Kinga’s kinderen Liva, Kene en Ike touren mee, bijgestaan door zangeres Mirte Smith. Heel bijzonder om met de kids van onze goeie vriendin Kinga op het podium te staan en samen heerlijk muziek te maken’.

Een Grote Familie Tour

Aanstaande vrijdag gaat Trinity dus weer het podium op tijdens de ‘Een Grote Familie Tour’ met een spiksplinternieuwe clip met Tearfund als onderdeel van de show. ‘We willen als ambassadeurs van Tearfund onze luisteraars graag oproepen om donateur te worden door de brug te slaan met mensen via papieren vliegtuigjes.’ Samen met filmmaker Harm Koekkoek, illustrator Jaap Hulst, animator en grafisch ontwerper Tim Wijnholt én een enthousiaste crew maakten de mannen van Trinity het onmogelijke mogelijk. ‘Want ondanks de afstand die we als maatschappij hebben gemaakt tussen ons en de ellende in de wereld, is er verbinding mogelijk. Dat gelooft Tearfund, en dat geloven wij ook. Dat voel je als je de clip kijkt. Juist door niet weg te kijken van de pijn en het onrecht, maar door te blijven praten, zingen, geven en hopen’.

 

Bestel nu je tickets!

Komende weken tourt Trinity onder andere door Gouda, Zwolle, Groningen, Amersfoort, Ede en Middelburg. Wil jij meegenieten van de live optredens van Trinity tijdens de ‘Een Grote Familie Tour’? Kijk voor meer informatie op www.trinitywereldwijs.nl en koop je tickets hier.

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk. Kerken zijn overal, in kleine dorpen en grote steden. Samen vormen kerkleden een grote vrijwilligersbeweging; vanuit hun geloof zijn ze gemotiveerd om anderen te helpen. Tearfund werkt samen met de kerk bijvoorbeeld aan initiatieven in een dorp, stad of wijk die helpen in de strijd tegen armoede en onrecht. Ook kunnen we bij een ramp en conflict via de kerk snel hulp verlenen.