Met Nacht Zonder Dak worden tieners uitgedaagd één nacht in de open lucht te slapen en tegelijkertijd na te denken over hoe ze samen recht kunnen doen. Een gezellige en zingevende actie voor schoolklassen en jeugdgroepen in de leeftijd van 10 t/m 17 jaar.

Vraag een proefpakket aan

Kampvuur NZD

In gesprek met tieners

Moedig het gesprek met tieners aan met vragen als: ‘Wat versta jij onder onrecht?’ en ‘Hoe kunnen wij in Nederland samen recht doen?’ Natuurlijk is er ook ruimte voor muziek en goede gesprekken rondom een kampvuur.

Direct recht doen

Nacht Zonder Dak is niet alleen praten, maar ook doen! Breng ‘Samen recht doen’ direct in de praktijk: Zamel geld in voor het werk van Tearfund de jongerenprojecten van Tearfund. Zo helpen jullie hen aan een kans op een mooie toekomst! Je kunt met elkaar sponsoracties organiseren, maar ook familie en vrienden vragen om een donatie aan jullie actie te geven via het actieplatform van Tearfund.  

Compleet Startpakket

Tearfund biedt je een uitgewerkt draaiboek, toffe spellen en communicatiematerialen. Dat maakt de organisatie een stuk makkelijker! Ook ontvang je een video, een PowerPoint presentatie en een toelichting over het werk van Tearfund. Zo kun je de jongeren eenvoudig meenemen in het doel van de actie. 

Wil je vast een voorproefje van het startpakket? Vraag dan het ‘Nacht Zonder Dak proefpakket’ aan.

Hoe organiseer ik een Nacht Zonder Dak?

Een Nacht Zonder Dak organiseren is heel eenvoudig. Je bepaalt zelf de groepsgrootte, waar en wanneer jouw actie plaats vindt. Ook het programma mag je zelf samenstellen. En met de actie ondersteun je de verschillende projecten op deze pagina. 

  1. Meld je aan via e-mail bij José Schouten (projectleider Nacht Zonder Dak) of bel haar op 030 69 69 600. Voor vragen kun je ook bij haar terecht.
  2. Na je aanmelding ontvang je een startpakket met compleet draaiboek, toffe spellen en communicatiematerialen. Ook ontvang je een video, een PowerPoint presentatie en een toelichting over het werk van Tearfund. Zo kun je de jongeren eenvoudig meenemen in het doel van hun Nacht Zonder Dak.
  3. Nodig anderen uit om mee te doen aan jouw actie. Sponsorgeld ophalen gaat gemakkelijk via de actiepagina die we voor jullie aanmaken op het actieplatform van Tearfund.
     

Je mag je actie ook zelf direct aanmelden op het actieplatform. Dan ontvang je vanzelf het startpakket.

Een Nacht Zonder Dak is zo'n fantastische ervaring. Dat gun je iedere Nederlandse tiener!

Eerst een voorproefje?

Lijkt Nacht Zonder Dak je iets voor jullie tiener, maar wil je graag eerst een voorproefje? Vraag dan het ‘Nacht Zonder Dak proefpakket’ aan door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt dan meer informatie, een voorbeeld van een spel, mogelijke tijdsindeling en waar je aan moet denken bij de organisatie. 

Formulier aanvraag Nacht Zonder Dak Proefpakket

Vul hier je gegevens in

Door je telefoonnummer en e-mailadres aan ons te verstrekken, ga je ermee akkoord dat we contact met je mogen opnemen. Ook vertellen we je graag meer over het werk van Tearfund. 

 

Voorbeelden van Jongerenprojecten

Kinderen in Nepal

ETSC in Nepal

In Nepal is het voor veel jongeren een uitdaging om een goede toekomst op te bouwen. Door beperkte baankansen lijkt migratie een oplossing. Maar veel mensen worden daardoor juist slachtoffer van mensenhandel en slavernij. Ook in de gemeenschap zelf is het niet altijd veilig. Seksueel en fysiek geweld, kindhuwelijken en kinderarbeid zijn helaas nog steeds de realiteit.

Tearfund werkt in Nepal samen met de lokale organisatie ETSC. Zij helpen gemeenschappen om de handen ineen te slaan om samen een eind te maken aan de problemen. Er wordt gewerkt aan lokale werkgelegenheid en weerbaarheid. Het project betrekt hierin scholen, lokale autoriteiten, ondernemingen en groepen vrouwen en jongeren.

Jongen in India

ACT in India

In Mumbai is het contrast tussen arm en rijk enorm. In deze grootste stad van India wonen veel rijke zakenmannen, maar een ander groot deel van de inwoners woont in getto’s aan de rand van de stad.

Het leven in de getto’s is gevaarlijk. Mensenhandel komt veel voor en meisjes en vrouwen lopen het risico om seksueel misbruikt te worden.

Tearfunds partnerorganisatie ACT begeleidt families in Mumbai en organiseert trainingen en activiteiten om kinderen en jongeren van de straat te houden. Daarnaast helpt ACT slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Meiden straat prostitutie

Rahab Centre in Oeganda

Ondanks dat de natuur in Oeganda prachtig is, zijn er op het platteland vaak weinig kansen. Veel jonge mensen gaan daarom op zoek naar een beter leven in de hoofdstad Kampala. Helaas is het leven in de stad erg hard en veel jongeren komen op straat terecht. Om te overleven kiezen veel jonge meiden noodgedwongen voor de prostitutie. Dat is vaak de enige manier om geld te verdienen.

Annette uit Oeganda maakt zich kwaad over dit onrecht en heeft daarom een opvanghuis opgericht: Rehab Centre. Samen met Tearfund helpt zij kwetsbare meiden uit de prostitutie door middel van therapie en vakopleidingen.

Meer weten over Nacht Zonder Dak?  

Neem contact op met José Schouten (projectleider Nacht Zonder Dak) of bel haar op 030 69 69.

Bankrekening: NL32 ABNA 0501 0303 01 (t.n.v. Tearfund Nederland) Bij overmaken geld voor Nacht Zonder Dak graag vermelden ‘Nacht Zonder Dak + plaatsnaam + datum actie’

Tearfund – Nacht Zonder Dak
Joseph Haydnlaan 2a
3533 AE Utrecht