Dit doet Tearfund

Onze lokale partners zijn al lange tijd actief in Soedan. Zo werken zij in het westen van het land, in Darfoer, en in het oosten, in Khartoum en Al-Jazirah. Op dit moment wordt de noodhulp verleend in Al-Jazirah.

Samen met de lokale partners richt Tearfund zich op:

  • Het bieden van eerstelijnsgezondheidszorg
  • Het bieden van medische behandelingen voor malaria, diarree en andere acute infecties
  • Het bieden van psychosociale ondersteuning voor kinderen
  • Het voorkomen en tegengaan van geweld richting vrouwen en meisjes
  • Het verspreiden van zogenaamde hygiënepakketten onder vrouwen en meisjes, o.a. bestaande uit ondergoed, zeep en een zaklamp

In de uitvoering werken we nauw samen met partners in de regio die zich richten op het beschikbaar stellen van schoon (drink)water en voedseldistributie. Op die manier versterken we elkaars werkzaamheden.

Aantal mensen ondersteund

In totaal ondersteunt Tearfund met deze noodhulpactie ca. 18.700 mensen.

Samenwerking

Dit werk van Tearfund in Soedan is onderdeel van de gezamenlijke noodhulpactie van de Dutch Relief Alliance. In dit project werken we samen met Plan International, Stichting Vluchteling, World Vision, ZOA en Save the Children. World Relief en HOPE zijn onze partnerorganisaties en voeren samen het programma van Tearfund uit.

Dit project wordt mede gefinancierd met fondsen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Help mee!

Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?