Kerk en gemeenschap

Wij trainen kerken om - samen met de gemeenschap waartoe zij behoren - de problemen in die gemeenschap te inventariseren en aan te pakken. Daarbij maken kerk en gemeenschap zoveel mogelijk gebruik van de middelen die zij zelf al tot hun beschikking hebben. Zo wordt gewerkt aan de blijvende weerbaarheid van de gemeenschap. Want mensen moeten niet afhankelijk blijven van hulp van buitenaf.

De training van lokale kerken gebeurt via onze partnerorganisaties. Zij dragen kennis over en begeleiden de kerken bij het helpen ontwikkelen van hun gemeenschap.

De nood is leidend

Soms is het niet mogelijk kerken te betrekken bij onze activiteiten, terwijl er wel sprake is van nood. In zulke gevallen is de nood leidend. Tearfund en haar lokale partnerorganisaties werken dan aan hulp en ontwikkeling via andere sociale structuren.

Omgaan met rampen en conflicten

Omdat we werken via lokale kerken en christelijke organisaties in rampgevoelige gebieden, kunnen wij snel noodhulp geven bij rampen en conflicten. Ook ondersteunen we de wederopbouw. Dankzij Integral, een internationaal netwerk van christelijke hulporganisaties, kunnen we bijna overal in de wereld noodhulp geven. Daarbij werken wij volgens belangrijke kwaliteitsstandaarden. Zo heeft Tearfund onder andere de Code of Conduct of the Red Cross and Red Crescent Movement and NGOs in Disaster Relief ondertekend, een internationale gedragscode voor hulporganisaties.

We hebben in ons werk speciale aandacht voor fragiele staten: landen die extra kwetsbaar zijn vanwege conflict of instabiele overheid. Verder helpen we kwetsbare gemeenschappen om hun weerbaarheid tegen rampen te vergroten.

Kwaliteit 

We stellen hoge eisen aan ons werk, zodat wij en onze partnerorganisaties de mensen in de projecten zo goed mogelijk kunnen dienen. Lees meer over onze kwaliteitsstandaarden. 

Gerelateerde content
Groep mannen en vrouwen
Verhaal
Lees meer
22 January 2020

Leiden betere relaties tot minder armoede?

Ontwikkelingsorganisatie Tearfund heeft stevige ideeën over het bestrijden van armoede en onrecht. Eén daarvan is dat [...]
Lees meer
Voorganger en Tearfund-ambassadeur Jurjen ten Brinke voor Hoop voor Noord
Verhaal
Lees meer
5 February 2020

Wat Nederlandse kerken kunnen leren van kerken in het Zuiden

In een 4-delige serie laten we je kennis maken met het gedachtegoed, het DNA van Tearfund. Waarom werkt Tearfund op de manier [...]
Lees meer
Vrouw in veld vol gewas
Verhaal
Lees meer
12 February 2020

Waarom duurzaamheid bij ontwikkelingswerk hoort

Voor veel mensen is de link tussen het evangelie en opkomen voor armen en verdrukten een heel vanzelfsprekende. Voor [...]
Lees meer