Meld je aan

Sinds 2018 is Ron van der Spoel voor het Leger des Heils pionier in Zuid-Limburg. ‘Met dat wat ik altijd heb geleerd over de kerk, kan ik hier niets’, zegt hij. Welke lessen leerde hij en hoe ziet zijn kerk er tegenwoordig uit? Tijdens de werkconferentie laat hij het ons zien.

Projecten

We zoeken de mensen en kerken op uit een gebied in Nederland dat niet vaak aan het woord is. Tearfund vindt het belangrijk om juist naar hen te luisteren. Andere initiatieven die we bezoeken zijn:

 

Uit de eerste hand hoor je over het werk, de dromen en geleerde lessen van deze voorgangers en pioniers. Ook vertellen ze over hoe zij zijn omgegaan met de recente watersnood. Vanuit hun verhalen reflecteren we vervolgens met elkaar op wat de Bijbel zegt over kerk-zijn in de buurt en de principes van Integral Mission: de overtuiging dat Gods missie betrekking heeft op alle aspecten van het leven. We sluiten af met een viering en een maaltijd.

 

Integral Mission

Integral Mission vormt de basis van het werk van Tearfund en heeft invloed op al onze projecten en programma’s. Wij geloven dat kerken die holistisch te werk gaan, een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het tot bloei brengen van mensen en gemeenschappen. Wereldwijd werken we samen met kerken en christelijke organisaties waarvan velen al op holistische wijze functioneren. In Nederland inspireren we kerken en christelijke leiders met dit gedachtegoed.

Programma werkconferentie

10.00 uur | Inloop met koffie & thee in de Waalse Kerk

10.30 uur | Welkom door Dorina Nauta

10.45 uur | Welkom in Maastricht door Ron van der Spoel

11.15 uur | Op weg naar werkbezoeken

15.00 uur | Welkom in The Abbey met koffie/thee

15.30 uur | Reflectie en delen

16.45 uur | Viering

18.00 uur | Afsluitende maaltijd in The Abbey

Goed om te weten

Datum en tijd: 7 oktober 2021, 10.00 uur tot 19.00 uur

Plaats: We starten bij de Waalse kerk, adres: Sint Pieterstraat 6, Maastricht (dit is vlak bij het NS-station) 

Kosten: €27,50 inclusief lunch en diner (het is mogelijk om eventueel zelf een overnachting in The Abbey te boeken)

Voor wie: Voorgangers, predikanten, kerkelijk werkers, studenten

Coronamaatregelen: We volgen de regels van de overheid. We vragen alle deelnemers om uit voorzorg vooraf thuis een zelftest te doen. 

Aanmelden: Meld je hieronder aan (er is plek voor maximaal 50 deelnemers)

Aanmelden