Bijbelleesplan in beweging voor Gods schepping

In beweging voor Gods schepping

Bij Tearfund geloven dat duurzaamheid en armoede alles met elkaar te maken hebben. Wij mogen deel worden van Gods herstelplan voor deze wereld door in beweging te komen voor Zijn schepping. 

Lees of luister deze drie overdenkingen die alles te maken hebben met het herstel dat wij mogen brengen op aarde, door het volbrachte werk van Jezus. Omdat herstel, duurzaamheid en gerechtigheid het hart van God is!

Start het leesplan

Boekje kerk met beide benen in de buurt

Met Beide Benen in de Buurt

We geloven dat iedere gelovige en iedere kerk geroepen is om in de eigen buurt van betekenis te zijn en in verbinding te komen met buurtgenoten. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? En wat zegt de Bijbel erover?

Tearfund heeft het programma ‘Met Beide Benen in de Buurt’ ontwikkeld. Een programma voor kerken om aan de slag te gaan en een positieve verandering te brengen in de buurt. Je maakt hier gebruik van een e-learning en/of een trainer van Tearfund. De e-learning kan ook zelfstandig worden gebruikt door bijvoorbeeld (huis)kringen of burengroepen.

Ontdek het programma

 

 

The Green Line

Documentaire The Green Line

Tearfund heeft een documentaire gemaakt over drie mensen die leven en werken in Libanon en dagelijks geconfronteerd worden met gescheiden bevolkingsgroepen. Je ziet welke impact dit heeft op het leven van deze mensen én hoe zij daarmee omgaan. Hun verhaal houdt ons een spiegel voor en zet ons aan tot nadenken: leven wij ook met door mensen opgeworpen grenzen? Ga ik wel eens een grens over, leef ik in verbondenheid met mijn medemens?

Rondom de documentaire heeft Tearfund een tweetal programma's ontwikkeld. 

Kijk hier voor meer informatie

Tearfund Warme Truienavond

Warme truienavond

Verwarming uit, warme trui aan en samen genieten van mooie muziek en een goed verhaal. Organiseer een Warme Truienavond: een intiem concert dat gehost wordt door spoken-word-artiest De Droominee (Rick van Zutphen). 

Gegarandeerd een ontspannen, gezellige én inhoudelijke avond! Met inspiratie om samen recht te doen en rechtvaardig en duurzaam te leven. 

Kijk hier voor meer informatie

Werken via de lokale kerk levert een hoog rendement op

De kracht van de lokale kerk

Aan de hand van Bijbelstudies en trainingen ontdekken mensen hoe waardevol ze zijn en wat ze zelf kunnen doen met de middelen die lokaal beschikbaar zijn. Ze gaan met andere ogen naar zichzelf, elkaar en hun omgeving kijken en worden zich bewust van hun rol en mogelijkheden in het brengen van verandering. Het is een aanpak die mensen en gemeenschappen in staat stelt om volledig tot bloei te komen en armoede en onrecht samen aan te pakken. Dat onze aanpak via de lokale kerk enorme impact heeft, wordt ook aangetoond door een onderzoek dat is uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. De resultaten zijn indrukwekkend!

Vraag een samenvatting van het onderzoek aan