24
landen
1.896
kerken
518.121
mensen

2023 was een jaar waarin de nood in de wereld opnieuw hoog was als gevolg van klimaatverandering, conflicten en natuurrampen. In februari voltrok zich een zware aardbeving in Syrië en Turkije, de oorlog in Oekraïne duurde voort en oplaaiende conflicten in onder meer Soedan en Congo zorgden voor een grote stroom ontheemden. Voor het elfde jaar op rij steeg het aantal mensen dat afhankelijk werd van noodhulp. De impact is enorm, en daarbij zien we helaas dat de meest kwetsbaren het zwaarst worden getroffen. 

Afbeelding
In deze landen werkte Tearfund in 2023
In deze landen werkte Tearfund Nederland in 2023.

Te midden van deze harde werkelijkheid, is er ook hoop. Er is hoop omdat God een God van gerechtigheid en goedheid is, en herstel wil brengen in deze wereld. In veel situaties konden we, dankzij onze achterban en via onze lokale partners, verschil maken op plaatsen waar dat zo hard nodig was. 

In ons jaarverslag 2023 delen wij in dankbaarheid de resultaten van ons werk. 

Wat als een rode draad door de verhalen loopt, en wat kenmerkend is voor Tearfund, is dat werken via lokale kerken vruchten afwerpt. Wat een bemoediging! Dat wij de hoop die Christus ons geeft, mogen terugzien in hoe de lokale kerken hun gemeenschap tot bloei brengen en armoede en onrecht aan pakken. 

Heel hartelijk dank voor jouw betrokkenheid bij ons werk! 

Jaarverslag 2023

Jaarverslag Tearfund 2023.pdf
(7 MB)
Downloaden

Jaarverslag 2022

Jaarverslag Tearfund 2022
(12 MB)
Downloaden

Jaarverslag 2021

Jaarverslag Tearfund 2021.pdf
(12 MB)
Downloaden

Vragen naar aanleiding van het jaarverslag? Stuur dan een mail naar info@tearfund.nl.