Door zo te werken maken wij gebruik van de kennis en infrastructuur die lokaal aanwezig is. Op die manier vindt effectieve hulp plaats én worden mensen in het betreffende land serieus genomen, gerespecteerd en zelf ingeschakeld.

De aanpak van Tearfund zorgt voor duurzaamheid en maakt dat bevolkingsgroepen groeien naar zelfstandigheid.

Oog voor de wereld

Wij geloven dat Tearfund een bijzonder ‘bedrijf’ is. We verkopen immers geen concrete producten of diensten waar klanten in Nederland direct voordeel van hebben.

Onze inkomsten komen van particulieren, kerken, stichtingen, vermogensfondsen en bedrijven die oog hebben voor de wereld om zich heen en die bewust maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Dit geld maakt onze projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika mogelijk.

Daarom houden we de ‘overhead’ van onze organisatie zo laag mogelijk, zodat zoveel mogelijk geld terecht komt op de plek waar het voor bestemd is. Ons CBF-keurmerk is hier het bewijs van.

Help mee

Help mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika helpen om zelf te bouwen aan hun toekomst. Steun een van onze projecten of word lid van ons business platform Tearfund Wereldzaken. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Meer weten? Neem dan contact op met Willeke van den BergAndre Voorberg of Ingret Panhuis.

Foto: Margreet Noordhof.