Met je kerk actief invloed hebben op armoede en onrecht, dat kan!

Dit kun jij doen:

1. Collecteer voor ons werk

Via kerken wereldwijd helpt Tearfund mensen zélf op te staan uit armoede en onrecht. Lokale kerken zijn een uniek instrument om verandering te brengen in het leven van mensen die leven in armoede. Daar hebben we de hulp van Nederlandse kerken hard bij nodig. Met jullie collecte helpt jouw gemeente een lokale kerk om een blijvend verschil te maken! 

Organiseer een collecte

 

2. Een project steunen

Op veel plekken in de wereld maken we verschil via diverse projecten.  Ondersteun én volg met je kerk een van de projecten van Tearfund.

Steun een project

 

3. Aan de slag in je eigen buurt

Tearfund helpt kerken ver weg en dichtbij verandering in hun eigen buurt te maken. Met de volgende programma's hopen we jou en je kerk inspiratie en handvatten te geven.

Meer informatie over de verschillende programma’s

 

4. Een activiteit organiseren of materiaal aanvragen

De kerkelijke kalender zit vol activiteiten. Kerkdiensten vormgeven, jeugdwerk, kringen, gemeentebijeenkomsten, missionaire activiteiten etc. Tearfund helpt je graag bij de invulling hiervan. Laat je inspireren en vraag een activiteit of materiaal aan.

Naar sprekers, activiteiten en materialen

 

5. Het 40-dagen-kalenderpakket bestellen

Ieder jaar brengt Tearfund  de 40 dagenkalender uit. Verschillende schrijvers helpen je met een korte dagelijkse overdenking bewust naar Pasen toe te leven.  Daarnaast staat de kalender boordevol tips, praktische uitdagingen en weetjes.

Speciaal voor kerken en groepen zijn er diverse extra's ontwikkeld, zodat je als gemeente deze tijd van verstilling kunt gebruiken om de verbinding met elkaar zoeken. Denk aan laagdrempelig gespreksmateriaal, een lesprogramma voor kinderwerkers, een liturgie voor de Stille Week en een spaarproject om je met elkaar in te zetten voor anderen.

Meer informatie

 

De kerk staat centraal

Nederland telt duizenden kerken. Van oude gemeenten met een lange geschiedenis tot jonge groepen op nieuwe plekken of op zoek naar andere vormen. Van bomvolle zalen tot kleine kringen thuis. Zo kennen we de Nederlandse kerk: veelzijdig en divers. Samen geven ze vorm aan de kerk van nu.

Wereldwijd maakt de kerk het nog bonter. Met miljoenen lokale gemeenten is de kerk een veelkleurig en ijzersterk internationaal netwerk van mensen met precies dezelfde opdracht. Namelijk: samen Jezus volgen en naar elkaar omzien. En of er nu een prachtige kerk staat, of dat een grote boom dienst doet als gebouw; het zijn de mensen die samen de kerk vormen. We zijn één lichaam.

Meer weten over wat jij met je kerk kunt doen of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We denken graag mee!

Neem contact op met een van onze relatiemanagers:

Gerelateerde content
baptistengemeente Leiden
Verhaal
Lees meer
15 mei 2021

De handen, voeten, oren en mond van God op aarde

‘Wij hebben het verlangen dat de kerk in en na corona zich herpakt en opstaat. Dat de kerk herstel gaat brengen in de [...]
Lees meer
Kerk op een heuvel
Verhaal
Lees meer
26 April 2021

Corona: hoe de kerk wereldwijd hulp biedt tijdens de pandemie

Het is ruim een jaar geleden dat het coronavirus officieel veranderde in een pandemie. En hoewel ons leven nog steeds op [...]
Lees meer
Handen met bloem
Verhaal
Lees meer
7 April 2021

Hoe breng jij hoop in je wijk?

Jolanda Jansen woonde de eerste workshop van ‘Veerkrachtige Kerk’ bij. Ze neemt je mee in een praktijkvoorbeeld dat laat [...]
Lees meer
Wandelen in het bos - Foto: Cristina Gottardi via Unsplash
Verhaal
Lees meer
1 April 2021

Verdwijnt God?

‘God verdwijnt uit de maatschappij.’ Mira de Boer hoort deze woorden tijdens een online ontmoeting met collega’s en het [...]
Lees meer