Met je kerk actief invloed hebben op armoede en onrecht

Dit kun jij doen:

1. Collecteer voor ons werk

Via kerken wereldwijd helpt Tearfund mensen zélf op te staan uit armoede en onrecht. Lokale kerken zijn een uniek instrument om verandering te brengen in het leven van mensen die leven in armoede. Daar hebben we de hulp van Nederlandse kerken hard bij nodig. Met jullie collecte helpt jouw gemeente een lokale kerk om een blijvend verschil te maken! 

Organiseer een collecte

2. Wordt Connected Church

Ondersteun én volg met je kerk een project van Tearfund.

Word een Connected Church

3. Boek een spreker

Laat een inspirerende en bevlogen spreker (uit het netwerk) van Tearfund  een spreekbeurt geven tijdens een kerkdienst of gemeenteavond.

Bekijk onze sprekers

4. Nodig cabaretier Timzingt uit in je kerk

Ambassadeur Timzingt maakte samen met Tearfund een speciaal programma voor kerken, waarmee jij een onvergetelijke avond in jullie gemeente organiseert.

Boek 'm meteen

5. Umoja Nederland

Umoja helpt kerken met beide benen in de buurt te staan. Het programma biedt kerken handvatten om zich te verbinden aan het dagelijks leven van mensen in de buurt. Wij geloven dat hierdoor gemeenschappen tot bloei komen.

Doe mee

6. Deelgemeente

Word écht deel van een kerk die elke dag strijdt tegen armoede en maak een connectie met een kerk in een ander werelddeel.

Word deelgemeente

7. Nacht Zonder Dak

Nacht Zonder Dak is een actie van Tearfund, waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen.

Organiseer een Nacht Zonder Dak

 

De kerk staat centraal

Nederland telt duizenden kerken. Van oude gemeenten met een lange geschiedenis tot jonge groepen op nieuwe plekken of op zoek naar andere vormen. Van bomvolle zalen tot kleine kringen thuis. Zo kennen we de Nederlandse kerk: veelzijdig en divers. Samen geven ze vorm aan de kerk van nu.

Wereldwijd maakt de kerk het nog bonter. Met miljoenen lokale gemeenten is de kerk een veelkleurig en ijzersterk internationaal netwerk van mensen met precies dezelfde opdracht. Namelijk: samen Jezus volgen en naar elkaar omzien. En of er nu een prachtige kerk staat, of dat een grote boom dienst doet als gebouw; het zijn de mensen die samen de kerk vormen. We zijn één lichaam.

Meer weten over wat jij met je kerk kunt doen of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op. We denken graag mee!

Neem contact op met een van onze relatiemanagers: