Ontdekken welke rol je als kerk speelt in je omgeving en wat je hierin kunt betekenen, dat is het doel van het programma van Tearfund. Dit programma biedt de visie en de praktische handvatten om als kerk een positieve verandering te brengen in je omgeving.
Ben jij op zoek hoe je coronaproof en online invulling kan geven aan je bijbelstudie/kring? Vul dan het bestelformulier in en ontvang het boekje Kerk met beide benen in de buurt
Ja, ik vraag het boekje Kerk met beide benen in de buurt aan
Jane Acheloi, coördinator in Oeganda zei het zo: 'Als God ergens een kerk plant of laat bestaan, heeft Hij er een bedoeling mee voor de buurt.' Mensen in kerken die deelnemen aan programma zien gelijk verschil. Deelnemer Derk: 'Dit programma heeft mijn mindset en mijn antenne voor mijn omgeving veranderd.'
Als God ergens een kerk heeft geplaatst, heeft Hij er een bedoeling mee voor de buurt.
Als een kerk met beide benen in de buurt gaan staan, stapt zij in een proces waardoor zij zich meer bewust wordt van de aanwezigheid van Jezus en van haar plaats in de omgeving. Het doel is dat de deelnemers vanuit hun unieke plek en in ál hun relaties ‘kerk’ willen zijn in hun omgeving. Voor sommigen zal ‘omgeving’ betekenen: de plek waar je woont, voor anderen juist de werkomgeving of de vrijetijdsomgeving.
Tearfund faciliteert kerken in dit proces door het aanbieden van dit programma waardoor zij op een verfrissende manier de Bijbel te gaan lezen. De groep wordt aangesproken op haar creativiteit en op een laagdrempelige manier ga je contact zoeken met je omgeving.
Het is een ingrijpend proces, dat klopt. Het gaat iets betekenen voor je eigen agenda en die van je kerk. Ook dat is waar. Maar het gaat ook iets opleveren wat je niet wilt missen. Herstel van relaties met de buurt en de kerk die weer relevant wordt in de omgeving.
Samengevat is kerk met beide benen in de buurt:
Zodat je sámen met jouw buurt leeft, beweegt en geniet!
Op de website umojanederland.nl staat uitgebreid beschreven hoe het proces eruit ziet, welke materialen gebruikt worden, hoe deze eruit zien en op welke manier begeleiding kan plaatsvinden.
Geïnteresseerd? Kijk op umojanederland.nl of neem vrijblijvend contact op met Mira de Boer via mdeboer@tearfund.nl.