Afar nomaden

Hoop voor de Afar nomaden

Met hun kamelen trekken ze door de woestijn, op zoek naar water. Doordat er de laatste jaren steeds minder regen valt, is hun bestaan in gevaar. Tearfund helpt de Afar nomaden spaargroepen op te zetten. In tijden van extreme droogte kunnen ze zo water en eten kopen. Ook leren ze nieuwe manieren om een inkomen te verdienen. Bijvoorbeeld door zout en suiker op de markt te in te kopen en in hun eigen dorp met winst te verkopen of door een bedrijfje in zaaigoed te beginnen. Zo is er genoeg te drinken en eten voor gezinnen in de woestijn.
 

Veertigdagenkalender Spaarpot 2022

Spaar op jouw manier

De toenemende droogte brengt de toekomst van deze nomade families in gevaar! Net zoals er verschillende manieren zijn om onderweg naar Pasen te zijn, zijn er ook verschillende manieren om mee te doen met het spaarproject. Je kunt bijvoorbeeld iedere week iets in het spaarpotje doen, je kunt een eenmalige gift doen, je 40 dagen iets ontzeggen en het geld dat je overhoudt sparen, een sponsorloop houden en nog veel meer. Help je ook mee? Voor 36 euro kunnen we een moeder helpen een nieuwe manier te vinden om een inkomen te verdienen.

Loop mee naar Jeruzalem voor de Afar-nomaden

We nodigen je uit om ook letterlijk op weg te gaan en net als Jezus een afstand af te leggen. Laat je hiervoor sponsoren, dan zorgen we er samen voor dat Afar-gezinnen de droogte kunnen doorstaan. Lees hieronder verder hoe je mee kan doen. 

Hoe doe je mee?

  1. Meld je aan. Loop in je eentje of samen met een team.  
  2. Kies een afstand. Betanië -Jeruzalem (10 km), Mitspe Yeriho - Jeruzalem (25 km) of Jericho - Jeruzalem (40 km). Je mag zelf kiezen of je deze afstanden loopt, fietst, stept of... en in hoeveel dagen je dit doet.
  3. Zoek sponsors. Deel jouw deelnemerspagina en plaats een oproep om je te sponsoren op je sociale media.
  4. Lopen maar!  Aangemeld, je afstand gekozen en sponsors gevonden? Tijd om te gaan lopen.  

 

Meld je direct aan!

Sparen met je kerk of groep 

Je samen inzetten voor een ander geeft een gevoel van verbondenheid. Je kunt bijvoorbeeld in de kerk een collecte houden, samen sparen, of samen lopen. Kijk voor meer ideeën eens op deze pagina: "het grote Kom-in-Actie-Alfabet".

Collectematerialen 

Download hier een PowerPoint-presentatie om jullie collecteoproep toe te lichten.

Klaar met sparen?

Stort het gespaarde bedrag op je bankrekening en klik hier onder op bedrag doneren. Zo helpen we samen de Afar-nomaden de droogte te doorstaan! 

Bedrag doneren