Afbeelding
Terugblik 2020: Inspired Individual Ulan

Ulan Garba Matta in Nigeria  

Ongeveer 55% van de jongeren in dit land is werkloos. In 2016 is Ulan een organisatie gestart die deze jongeren stimuleert een eigen baan te creëren op het gebied van ecologie en duurzaamheid. Ze wil ervoor zorgen dat jonge Nigerianen productief bezig zijn op een manier die hun het gevoel geeft dat ze ertoe doen en bijdragen aan de opbouw van hun land.  

Afbeelding
Rose

Leeneh en Rose (foto) in Liberia

Liberia behoort tot de armste landen ter wereld. Een grote meerderheid van de Liberiaanse vrouwen (61-77%) heeft seksueel geweld meegemaakt. 9% van de meisjes is vóór hun 15e getrouwd. De recente ebolacrisis en de COVID-19-pandemie doen het aantal kwetsbare vrouwen en meisjes verder stijgen. Zij vallen gemakkelijk ten prooi aan gedwongen (seksuele) arbeid, ongewenste huwelijken en aanhoudend (seksueel) misbruik. Leeneh en Rose zijn twee vrouwen die zich via een eigen organisatie onder meer inzetten voor het tegengaan van (seksueel) gendergerelateerd geweld, het bieden van psychosociale hulpverlening aan slachtoffers en het helpen van vrouwen om zichzelf te ontplooien. 

Afbeelding
Terugblik 2020: Inspired Individual Karl

Karl Foster in Haïti  

Karl is journalist en heeft een eigen dagelijkse radioshow. Zijn missie is om jongeren te bereiken met het Evangelie en hen te betrekken bij de kerk. Dat doet Karl door aan te sluiten bij de populaire rapcultuur onder de jeugd. Samen met een groep christelijke artiesten produceert hij een alternatief voor de vaak negatieve rapmuziek die in de sloppenwijken en door straatbendes veel wordt gedraaid.