Help mee

Hulpverleners hebben door de schade moeite om bepaalde getroffen gebieden te bereiken. Door de overstromingen en modderstromen staan woningen onder water, zijn bruggen ingestort en bomen omgevallen.

Onze lokale partner vraagt om hen mee te nemen in gebed. Het is voor hen bemoedigend om te weten en te ervaren dat ze er niet alleen voor staan.

Lokaal netwerk in actie

Tearfund werkt in Indonesië altijd samen met lokale christelijke organisaties en kerken. We zenden zelf geen reddingswerkers of hulpverleners uit. Dat is effectief en ook duurzaam op de lange termijn. In 2016 hebben lokale christelijke organisaties en kerken in Indonesië, met hulp van Tearfund, het Jakomkris-netwerk opgericht. Doel van dit netwerk is om effectiever samen te werken als het gaat om noodhulp en rampenpreventie. Het netwerk bestaat uit tientallen kerken en christelijke organisaties en werkt graag met Tearfund samen. Ook nu. De partners kennen de cultuur en regelgeving door en door. En belangrijk: zij trainen op hun beurt kerken in het rampgebied om zich beter voor te bereiden op toekomstige rampen.

Indonesië ligt in de zogenaamde ‘ring of fire’, een gebied dat vaak getroffen wordt door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen, die soms gepaard gaan met tsunami's. Door klimaatverandering worden ook stormen en regenval zwaarder, waardoor overstromingen en aardverschuivingen steeds vaker voorkomen. De vraag is dus niet of er een ramp gaat gebeuren, maar wanneer. Als Tearfund zijn we daarop ingesteld. We werken samen met professionele christelijke organisaties en lokale kerken met wie we al vele jaren een goede band hebben.

Help mee

Wil jij de kerken in Indonesië ondersteunen om direct in actie te komen en te helpen waar mogelijk? Geef dan nu! Bedankt voor jouw steun.

Ik wil helpen

Help mee!

Met jouw bijdrage aan het noodhulpfonds kan Tearfund gelijk in actie komen, ook als er geen aandacht van de media is. Want ieder mens in nood is het waard om geholpen te worden.
Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?
Gerelateerde content
Pijlen en voeten op de weg
Verhaal
Lees meer
22 juli 2020

Debora in Indonesië: Kiezen tussen de armen en de armsten

Terwijl de wereld vecht tegen het Coronavirus, voeren de inwoners van Indonesië een strijd op meerdere fronten. Debora [...]
Lees meer