Dat we zoveel nodig hebben heeft verschillende redenen. Maar Tearfund gelooft dat het voor een groot deel ook met ons eigen gedrag te maken heeft. Slaan we niet door in onnodige luxe, spullen in overvloed en haast onstilbare drang naar meer? Wanneer is het genoeg? Hoe kunnen we het anders doen?

Wij denken dat het tijd is om de koers radicaal te wijzigen. Een koers waarin we ons vertrouwen niet stellen op geld en spullen, maar op God en elkaar. Dat hoeft helemaal geen zeer te doen. We geloven dat het op een vreugdevolle manier kan. Dat betekent namelijk een leven waarin we minder hoeven werken, omdat we minder geld nodig hebben. We zullen meer tijd hebben voor betekenisvolle relaties waar aandacht voor elkaar centraal staat. En waar we in staat zullen zijn om veel beter voor elkaar te zorgen.

De consequenties zullen dan niet alleen hier, maar wereldwijd zichtbaar worden. Wanneer wij veel minder gaan verbruiken, zullen veel tekorten verdwijnen. De omstandigheden van mensen in landen waar wij armoede en onrecht bestrijden zullen verbeteren. Daar doen we het voor. Omdat we zien dat het keihard nodig is. Voor ons én voor hen.

Zit het jou ook niet helemaal lekker? Wil je geïnspireerd worden om te leven van genoeg? Kom naar één van de Tearfund-webinars op 10 en 22 april met o.a. econoom Paul Schenderling en auteur Alfred Slomp. Samen met host Elbert Smelt ga je op reis en ervaar je hoe een leven van genoeg jou én de ander vreugde kan brengen. Met nieuwe inzichten en handvatten ontdek jij hoe jij een positieve impact kunt maken en waarom dat gekoppeld is aan de aanpak van armoede en onrecht. Meld je aan.

Afbeelding
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaam betekent: rekening houdend met andere mensen, de aarde, het klimaat en generaties na ons.