Meer dan 200 doden, ruim 5000 gewonden en zeker 300.000 mensen dakloos. Dat zijn de gevolgen van de explosie in de haven van Beiroet, de hoofdstad van Libanon. De stad ligt in puin.

Beiroet heeft snelle en effectieve noodhulp nodig, speciaal voor de allerarmsten en de meest kwetsbaren. Denk daarbij aan Syrische vluchtelingen, die bijna een kwart van de bevolking vormen, en aan kinderen.

Met het Christelijk Noodhulpcluster zijn wij in actie gekomen en verlenen wij de hulp die nu nodig is. Onder meer aan vluchtelingen, migranten en aan de meest arme Libanezen in Beiroet wordt directe hulp verleend. Wij helpen met:

  • voedselvoorziening voor de allerarmsten die dat nu zo nodig hebben
  • reparatie van huisvesting
  • psychosociale ondersteuning

Collecteer met jouw kerk voor de slachtoffers van deze verwoestende explosie: www.tearfund.nl/beiroet. Collecteopbrengsten kun je overmaken op ons rekeningnummer (NL32 ABNA 0501 0303 01). 

Collectematerialen voor hulp aan Beiroet 

Om jullie collecteoproep kracht bij te zetten stelt Tearfund de volgende materialen beschikbaar: 

1) Video collecteoproep – Voeg de videoboodschap (pas je cookie-instellingen aan als je hieronder geen video ziet) in in jullie online dienst. Wil je het filmpje toegestuurd krijgen via WeTransfer? Vraag dan het collectemateriaal aan onderaan deze pagina.

QR-Code

2) PowerPoint – Gebruik je liever een PowerPoint om de collecteaanvraag toe te lichten, dan kun je deze onderaan deze pagina aanvragen.

3) Tikkiecode en Tikkie QR code – Een Tikkie is gemakkelijk te delen in jullie gemeente met deze link. Met een QR scanner-app op een telefoon kom je ook op de Tikkie-website, je kunt de code scannen en dan wijst jouw smartphone je de weg.

QR-code Givt

4) Collecteren via de Givt-app kan ook. Werkwijze: Na het bedrag bepaald te hebben, kiest je voor ‘Lijst’ en vervolgens druk je op de button ‘Actie’. Hier vind je het ‘Tearfund Hulp voor Beiroet-Libanon’. Of scan onderstaande Givt-QR code.

Wil je collectemateriaal aanvragen? 

Stuur een mail met de naam van jullie kerk, de contactpersoon, telefoonnummer en voor welk Tearfund-project de collecte bestemd is naar info@tearfund.nl