Organiseer een gemeenteactiviteit

Boek een spreker, nodig Timzingt uit voor een avond cabaret, doe mee met The Climb of organiseer een Nacht Zonder Dak.

Boek een spreker

Wat lezen we in de Bijbel over armoede en onrecht? En is armoede eigenlijk wel een probleem van ver weg? Heeft onze levensstijl wellicht meer invloed dan we denken? Wat kunnen wij eigenlijk leren van kerken ver weg? En hoe brengen we hoop in onze eigen buurt.

Nodig een van onze sprekers uit voor een andere kijk op armoede en laat je prikkelen om de wereld dichtbij en ver weg mooier te maken!

Meer informatie en spreker aanvragen

Timzingt

Nodig Timzingt uit

Timzingt is kleinkunstenaar, liedjescabaretier en ambassadeur van Tearfund. Speciaal voor Tearfund heeft TimZingt het cabaretprogramma ‘Omgekeerd’. Haal TimZingt met dit programma naar jouw kerk en beleef een onvergetelijke avond met jullie gemeente! Het cabaretprogramma leent zich ook goed om op een laagdrempelige manier familie, vrienden en buren uit te nodigen voor een avondje gezelligheid in de kerk. 

Meer informatie

The Climb

Een verbindende gemeenteactiviteit! Klim met je kerk mee tegen armoede en onrecht. Dit kan in jullie kerk(toren) of op een trap ergens in de buurt van jullie kerk. Iedereen die trap kan lopen kan meedoen. De andere gemeenteleden kunnen aanmoedigen en meehelpen in de werving van sponsors. Je kunt gemakkelijk één of meerdere teams aanmaken en daar op een laagdrempelige manier anderen voor uitnodigen.

Meer informatie

 

Nacht Zonder Dak

Nacht Zonder Dak is een actie van Tearfund, waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen.

Meer informatie

Meer weten of contact opnemen? Mail ons op kerken@tearfund.nl. We helpen je graag!

 

Vraag inspirerend materiaal aan

Ben je op zoek naar met je met je kerk, groep of kring in gesprek te gaan? Tearfund biedt je diverse materialen aan op samen na te denken over thema's als Kerk zijn in de buurt, duurzaamheid, armoede en onrecht. 

Boekje kerk met beide benen in de buurt

Bijbelstudieboekje ‘Kerk met beide benen in de buurt’

Dit boekje bevat 4 praktische lessen uit de Bijbel. Aan de hand van 4 thema's kun je een start maken met om te ontdekken wat ontdekken wat Gods plan is voor jouw omgeving en hoe jij daar samen met de mensen uit jouw buurt deel van uitmaakt. Bij elk thema gaat de Bijbel open, is er een verwerking en een praktische opdracht. 

Vraag het boekje aan

 

 

Bijbelleesplan in beweging voor Gods schepping

Bijbelleesplan ‘in Beweging voor Gods schepping

Bij Tearfund geloven dat duurzaamheid en armoede alles met elkaar te maken hebben. Wij mogen deel worden van Gods herstelplan voor deze wereld door in beweging te komen voor Zijn schepping. Lees of luister deze drie overdenkingen die alles te maken hebben met het herstel dat wij mogen brengen op aarde, door het volbrachte werk van Jezus. Omdat herstel, duurzaamheid en gerechtigheid het hart van God is!

Start het leesplan

Gerelateerde content
baptistengemeente Leiden
Verhaal
Lees meer
15 mei 2021

De handen, voeten, oren en mond van God op aarde

‘Wij hebben het verlangen dat de kerk in en na corona zich herpakt en opstaat. Dat de kerk herstel gaat brengen in de [...]
Lees meer
Kerk op een heuvel
Verhaal
Lees meer
26 April 2021

Corona: hoe de kerk wereldwijd hulp biedt tijdens de pandemie

Het is ruim een jaar geleden dat het coronavirus officieel veranderde in een pandemie. En hoewel ons leven nog steeds op [...]
Lees meer
Handen met bloem
Verhaal
Lees meer
7 April 2021

Hoe breng jij hoop in je wijk?

Jolanda Jansen woonde de eerste workshop van ‘Veerkrachtige Kerk’ bij. Ze neemt je mee in een praktijkvoorbeeld dat laat [...]
Lees meer
Wandelen in het bos - Foto: Cristina Gottardi via Unsplash
Verhaal
Lees meer
1 April 2021

Verdwijnt God?

‘God verdwijnt uit de maatschappij.’ Mira de Boer hoort deze woorden tijdens een online ontmoeting met collega’s en het [...]
Lees meer