1. Maria, had je door

Misschien ken je de Engelse variant van dit lied: Mary Did You Know. Het kerstlied Maria, had je door is een prachtige vertaling van het origineel en komt in het Nederlands toch op een andere manier binnen. Het lied maakt dat je met een nieuwe blik naar Maria en haar rol in het kerstverhaal gaat kijken.

2. Noel Liefde Werd Mens

Tearfund-ambassadeur Pearl Jozefzoon zingt met het nummer Noel Liefde Werd Mens een vertaling van het bekende kerstlied Noel. Pearl over Kerst: ‘Wat kerst voor mij echt bijzonder maakt, is het verhaal dat God naar ons toekwam en één van ons werd. Daar word ik blij van en het geeft me troost.’

3. Let Love Be The Gift

De band Trinity maakt Nederlandstalige, Engelstalige én Spaanse muziek. De mannen van de band zijn ambassadeur van Tearfund en brachten eind oktober dit prachtige nummer uit: Let Love Be The Gift. De boodschap? Laat liefde het grootste kerstcadeau zijn. Bekijk hieronder de prachtige clip die de kern van het lied nog meer kracht bijzet. Als bandleden stapten ze samen - met instrumenten én kerstboom - het openbaar vervoer in om de boodschap van de liefde nog verder te verspreiden.

Win een huiskamerconcert van Trinity!

Kan jij óók maar geen genoeg krijgen van de kerstmuziek van Trinity? Doe dan mee aan de winactie van Tearfund en maak kans op een huiskamerconcert van Trinity in jouw eigen woonkamer! Tearfund en Trinity vragen met dit speciaal winters concert aandacht voor duurzaamheid. Ze willen hiermee verdere bewustwording creëren dat het aanpassen van onze levensstijl een belangrijke stap is in de aanpak van klimaatverandering.

Meld je aan

4. Welkom hier bij ons

Ook dit Nederlandse kerstliedje is vertaald en heet oorspronkelijk Welcome To Our World. Een toepasselijke titel die helemaal aansluit bij het verhaal van kerst. Jezus verliet de hemel om als een kwetsbare baby bij ons op aarde te komen. Wanneer wij beseffen hoeveel het leven op aarde Jezus heeft gekost, maar het maakt ons klein. Hoe kunnen we hier anders op reageren dan met dit prachtige kerstlied Welkom hier bij ons?

5. Komt allen tezamen

Deze klassieker hoor of zing je hoogstwaarschijnlijk sowieso tijdens de dagen rondom kerst. De band Sela voert het kerstlied samen met een koor op een prachtige manier uit in de Sint Janskerk in Gouda. Ook het kerstconcert van Tearfund staat in het thema Komt allen tezamen.

Beed: Pexels

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk.
Gerelateerde content
Landbouwproject Syrië (Shutterstock beeld: vermelden!)
Verhaal
Lees meer
5 October 2022

Een goede oogst helpt de honger in Syrië stoppen

Na elf jaar oorlog is Syrië uitgeput. Van de mensen die het land niet hebben verlaten leeft 90% onder de armoedegrens. Heel [...]
Lees meer