Ruim tien jaar na het begin van de oorlog in Syrië verkeert het land nog steeds in een grote crisis. Gezinnen zijn verscheurd, ouders omgekomen, kinderen getraumatiseerd. De wanhoop is groot. Maar de kerk geeft hoop op plaatsen waar wij dit niet meer zien. In Jaramana, een wijk van Damascus, staat te midden van de gebombardeerde huizen een kerk nog overeind.

Een mooi symbool, maar dat is niet alles. Vanuit deze kerk bieden professionele hulpverleners met steun van Tearfund herstel aan de slachtoffers van oorlog en geweld. Getraumatiseerde kinderen krijgen hulp. Vrouwen die hun geliefde zijn kwijtgeraakt ontvangen psychosociale zorg. Ook kunnen vrouwen en jongeren een vaktraining volgen om een eigen bedrijf te kunnen starten en een inkomen te verdienen. Zo is de kerk hier van grote betekenis voor heel veel kwetsbare gezinnen.

Door te rouwen, verdriet een plek te geven en een nieuwe start te maken, krijgen oorlogsweduwen weer hoop voor de toekomst. Laten we deze Kerst vrede brengen in hoofden en harten waar de oorlog zoveel kapot heeft gemaakt. Help jij mee met een gift? Alvast heel hartelijk dank!

Doneer

Afbeelding
Bewustmakings-sessie geestelijke gezondheid

Sessie geestelijke gezondheid

€20,00

Met een gift van 20 euro kunnen we een bewustmakingssessie geven over geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn.
Doneer
Afbeelding
Groepstherapie

Groepstherapie

€35,00

Met een gift van 35 euro kunnen we een weduwe een groepstherapiesessie geven.
Doneer
Afbeelding
Vaktraining

Vaktraining

€50,00

Met een gift van 50 euro kunnen we een vaktraining geven zodat oorlogsweduwen een eigen bedrijf kunnen starten.
Doneer
Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk. Kerken zijn overal, in kleine dorpen en grote steden. Samen vormen kerkleden een grote vrijwilligersbeweging; vanuit hun geloof zijn ze gemotiveerd om anderen te helpen. Tearfund werkt samen met de kerk bijvoorbeeld aan initiatieven in een dorp, stad of wijk die helpen in de strijd tegen armoede en onrecht. Ook kunnen we bij een ramp en conflict via de kerk snel hulp verlenen.