Guido de Vries heeft jarenlange management- en bestuurservaring, zowel op het gebied van humanitaire hulpverlening als in ontwikkelingswerk. Hij werkte onder meer in Soedan, Myanmar, Sri Lanka en Oeganda. Samen met zijn vrouw en kinderen woont Guido in Leusden.

Uniek aan Tearfund

De Vries: “Tearfund legt in haar internationale werk de nadruk op de zelfredzaamheid van mensen. Daarnaast doet ze een beroep op mensen hier in Nederland om na denken over de impact van hun leefwijze en gedrag, en stimuleert ze deze waar nodig te veranderen. Dat is het unieke, onderscheidende van Tearfund. Klimaat- en sociaaleconomische rechtvaardigheid zijn binnen de ontwikkelingssamenwerking belangrijke thema’s en tegenwoordig is daar gelukkig ook toenemende aandacht voor in ons land. Het biedt goede mogelijkheden om hier steeds meer verbinding in aan te brengen.”

Doorgewinterde manager

Eric Kuisch, voorzitter van de Raad van Toezicht van Tearfund, is blij met de aanstelling van De Vries: “Guido is een doorgewinterde manager met een indrukwekkende staat van dienst bij diverse NGO's. We zijn erg blij dat hij zijn internationale ervaring ten dienste van Tearfund wil stellen en de organisatie wil helpen om zich verder te ontwikkelen.”

Werkoverdracht

De komende periode zal interim-directeur Matt Gregora zijn werkzaamheden voor Tearfund Nederland afronden. “Het was een absoluut voorrecht om Tearfund Nederland de afgelopen maanden te mogen dienen. Er is een gepassioneerd en professioneel team en ik ben ervan overtuigd dat onder het ervaren leiderschap van Guido de organisatie nog sterker zal worden. Ik zie uit naar een goede overdracht van de werkzaamheden in mei en zal daarna vanaf de zijlijn Tearfund blijven volgen hoe zij haar belangrijke missie voortzet.”

Over Tearfund

Tearfund helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We werken aan noodhulp en ontwikkeling van gemeenschappen en dat doen we waar mogelijk via lokale kerken. Wij trainen hen om met hun dorp of wijk de armoede aan te pakken. Daarbij maken kerk en gemeenschap zo veel mogelijk gebruik van eigen hulpbronnen. Zo werken we aan duurzame oplossingen en zorgen we ervoor dat mensen niet afhankelijk blijven van hulp van buitenaf. De training van lokale kerken gebeurt via onze partnerorganisaties. Zij dragen kennis over en begeleiden kerk en gemeenschap bij hun ontwikkeling. Omdat we werken via lokale kerken en christelijke organisaties in rampgevoelige gebieden, kunnen wij snel noodhulp geven bij rampen en conflicten. Ook ondersteunen we de wederopbouw na rampen en helpen we kwetsbare gemeenschappen om hun weerbaarheid tegen rampen te vergroten.

Foto: Niek Stam

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk.
Gerelateerde content
Joseph (Zimbabwe)
Verhaal
Lees meer
27 februari 2023

Klimaatverandering in Zimbabwe: 'Ik heb de bananenplanten voor mijn ogen zien wegspoelen'

Ooit stond Zimbabwe bekend als de graanschuur van zuidelijk Afrika, maar deze titel is het land inmiddels verloren. [...]
Lees meer
Een beschadigde kerk in Syrie als gevolg van de aardbeving
Verhaal
Lees meer
21 februari 2023

Kerken in Syrië samen in beweging voor de getroffen bevolking

Miljoenen mensen in Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen op 6 februari. En nog niet bekomen van die klap, [...]
Lees meer
Matt Gregora
Verhaal
Lees meer
19 oktober 2022

Interim-directeur Matt Gregora verliet energiemaatschappij BP voor Tearfund

Zijn schoenen van het merk Blundstone verraden zijn Australische afkomst. Matt Gregora verruilde zijn thuisland en carrière [...]
Lees meer