Irina Linnik, directeur van een partnerorganisatie van Kom over en help vertelt: ‘We zien veel paniek, angst en bezorgdheid. Mensen vluchten massaal naar plaatsen waar ze denken dat het veilig is, maar het is overal levensgevaarlijk.

Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekraïne: ‘Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. De wegen staan vol files. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Ze hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Samen met hulporganisaties van Integral Alliance (waaronder Integra in Slowakije) en met Nederlandse hulporganisaties in het Christelijk Noodhulpcluster slaan we de handen ineen om de slachtoffers te helpen.

Wat gaan we doen met jouw hulp?

  • Opvangen van duizenden vluchtelingen
  • Uitdelen van dekens en bedden 
  • Uitdelen van voedsel en drinken
  • Traumazorg voor mensen uit het oorlogsgebied 

Dit doen we in Oekraïne en in de omliggende landen waar vluchtelingen stranden.

Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen.

Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Dat doen we bijvoorbeeld in de Hoorn van Afrika, Oekraïne de Democratische Republiek Congo (DRC), Zuid-Soedan, Madagaskar, Syrië, Bangladesh en Haïti. Het aantal klimaatrampen en conflicten in de wereld neemt toe, waardoor steeds meer mensen vluchten en ontheemd raken. We ondersteunen hen door te werken aan voedselzekerheid, veiligheid, wederopbouw en het meebouwen aan weerbare gemeenschappen.
Gerelateerde content
Campagnefoto Oekraïne
Verhaal
Lees meer
24 februari 2022

Oorlog in Oekraïne - help nu

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster slaat [...]
Lees meer
Groep mensen in Libanon, Beiroet
Verhaal
Lees meer
13 augustus 2020

Noodhulp in Beiroet: zo is de kerk een schuilplaats

In alle chaos die de explosie in Beiroet achterlaat, staan lokale kerken op. Ze komen samen met onze partner in Libanon [...]
Lees meer