Onze sprekers nemen je iedere keer vanuit de Bijbel en de praktijk mee in een van onderstaande thema’s: 

  • Samen Recht Doen. Het is dé drijfveer van Tearfund. De Bijbel roept ons keer op keer op om recht te doen aan de ander. Als kerk word je uitgedaagd om zelf in je eigen context recht te doen! 
  • Vredesopbouw. In veel landen waar Tearfund samenwerkt met lokale partners, merken we dat de maatschappij kwetsbaar en gepolariseerd is door verdeeldheid. Hoe ga je met elkaar om terwijl je het niet met elkaar eens bent? Hoe kun je elkaar toch weer vinden 
  • Kerk-zijn in de buurt. Tearfund werkt via de lokale kerk en maakt daarbij gebruik van lokale middelen en mensen. We zien dat dit enorme impact heeft op de hele gemeenschap. In de aanpak wordt een aantal Bijbelse principes toegepast. De spreker zal deze principes toelichten en je als kerk uitdagen om dit ook in Nederland toe te passen.
  • Een duurzame(re) levensstijl. Waarom zou je je druk maken over het klimaat? Hoe zou je (als kerk) een positieve bijdrage kunnen leveren? Wat is de impact van de klimaatverandering op onze broers en zussen in andere delen van de wereld? Mede met behulp van video en muziek zal de spreker je inspireren om echt te gaan luisteren naar het hart van de Schepper over dit thema. En krijg je ook praktische handvatten om zelf hiermee verder te gaan!

 

Hieronder kun je kennis maken met onze sprekers.

Kosten voor een spreekbeurt

  • € 150 sprekersvergoeding (excl. reiskostenvergoeding € 0,21 per km) 
  • Collecte voor het werk van Tearfund

 

Boek een spreker

sprekers

Ontmoet alle sprekers