1. #IKBIDVOORRUTTE

Collega’s Bram en Arnold merken dat veel mensen, waaronder christenen, het niet eens zijn met de coronamaatregelen. ‘Misschien zijn we het niet allemaal met elkaar eens, maar de wij denken dat de overheid wel wat hulp kan gebruiken. Gebed kan mensen met elkaar verbinden en we hopen op die manier meer eenheid te creëren tussen christenen.’ Daarom zetten de collega’s de Instagrampagina #IKBIDVOORRUTTE op om (christelijk) Nederland aan het bidden te krijgen. Doe jij mee?

2. Opleiding tot gebarentolk populairder

Gebarentolk Irma Sluis is sinds de persconferenties met minister-president Mark Rutte en ministers Hugo de Jonge een heuse bekende Nederlander geworden. Ook Hogeschool Utrecht merkt dat de belangstelling voor de opleiding om gebarentolk te worden toeneemt. Het aantal aanmeldingen voor de opleiding tot Tolk Gebarentaal steeg namelijk met maar liefst 42%.

3. Grote winkelketens gaan tweedehands kleding verkopen

Tweedehands kledingen kopen en verkopen wordt steeds populairder. Zo krijgt heel wat kleding een tweede leven door platformen als Vinted en United Wardrobe. Ook winkelketens Zalando en Tommy Hilfiger spelen in op deze duurzame trend en gaan vanaf oktober tweedehandsjes verkopen op hun sites.

4. Studenten strijden tegen sprinkhanenplaag

Momenteel worden grote delen van Afrika en Azië geteisterd door hevige sprinkhanenplagen. Deze plagen resulteren in slechte oogsten, minder geld en weinig voedsel. Een groep studenten uit Delft is bezig met het zoeken naar een oplossing voor dit toenemende probleem. De studenten willen door middel van een virus waar alleen sprinkhanen aan dood de plaag bestrijden.

5. Podcast over hoop

Vanaf deze week maakt Mozaïek iedere werkdag (tot december) een podcast rondom het thema ‘Hoop voor vandaag’. Waar hoop in deze tijd soms ver te zoeken is, bemoedigd de podcast juist om vol te houden. De sprekers zijn voorgangers en delen van de diensten in Veenendaal en Nijkerk. Je kunt de hoopvolle podcast beluisteren op de website en Spotify.

6. Zorgpersoneel danst op Zuid-Afrikaans gospellied

Wereldwijd doen tientallen ziekenhuizen mee met de Jerusalema Dance Challenge. Een challenge waarbij zorgpersoneel van over de hele wereld meedanst op het Zuid-Afrikaanse gospellied Jerusalema. Veel zorgmedewerkers vinden lol, troost en saamhorigheid in het nummer tijdens de moeilijke coronaperiode.