Ik kijk juist naar wat ik kan doen vanuit waar ik op mijn plek zit en wat echt bij mij past.

Elaine Gijsbertsen (22) is tweedejaars masterstudente Voeding en Gezondheid en voorzitter van het bestuur. Sinds kleins af aan heeft ze de drang om mensen in ontwikkelingslanden te helpen en een aantal jaar geleden deed ze dan ook vrijwilligerswerk in Afrika. Toch twijfelde ze of dat wel de juiste aanpak was. 'Toen ik vrijwilligerswerk deed in Afrika ging ik mezelf afvragen of deze aanpak het beste is. Is het nuttig als ik naar Afrika ga, daar even ben en daarna weer naar huis ga? Toen ben ik gaan zoeken wat ik vanuit Nederland kan betekenen voor mensen in nood.' Het antwoord op haar vraag vond ze bij Happietaria. 'Ik kijk juist naar wat ik kan doen vanuit waar ik op mijn plek zit en wat echt bij mij past.'

Happietaria Wageningen is open!

Door de huidige maatregelen is een restaurant openen geen optie, maar daar laten de studenten uit Wageningen zich niet door tegenhouden. Sinds kort is het mogelijk om vanuit heel Nederland happieboxen, borrelboxen, desserts en drankjes bij hen te bestellen. Woon je in (de buurt van) Wageningen? Dan bezorgen vrijwilligers de boxen persoonlijk bij je thuis en kun je gezellig langskomen voor een kopje koffie, taart (en andere lekkere dingen) to go of een happiebox (van maandag tot zaterdag, 14.30 tot 20.00 uur). 

Met jouw bestelling steun je het landbouwproject in Syrië. Syrië is een door oorlog verscheurd land en ook de landbouw is zwaar getroffen. Daarom zet Happietaria Wageningen zich in om geld op te halen voor de meest kwetsbare boeren, zodat ze hun bestaan weer op kunnen bouwen!

Ja, ik bestel een happiebox!

Op de hoogte blijven van Happietaria Wageningen? Volg ze op Instagram!

Bron: MOVE. Community en de Gelderlander

Wat is Happietaria?

Happietaria is een pop-up restaurant volledig opgezet en gerund door studenten. Bij Happietaria eet je niet alleen heel lekker, je steunt ook nog eens een goed doel. De opbrengst van het restaurant gaat namelijk naar wereldwijde projecten van Tearfund. Sinds 1993 hebben studenten uit verschillende steden al miljoenen euro’s opgehaald. Benieuwd naar Happietaria's bij jou in de buurt? Check 't hier.

Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Lokaal & Eigenaarschap

In ons werk is eigenaarschap een belangrijke drijfveer. We sturen daarom zelf geen teams uit, maar werken altijd via lokale organisaties en kerken.