Hieronder delen we alvast zes nummer uit de lijst van hoopvolle liedjes. Ken jij nog een nummer dat regelmatig in jouw kerk wordt gespeeld en dat je thuis graag uit volle borst mee zingt? Laat het ons weten!

1. Oceans | Hillsong

Oceans is misschien wel het bekendste worship-nummer van Hillsong. Het lied is gebaseerd op Matteüs 14:22-33, waarin Jezus Zijn macht toont door over het water te lopen.
‘Spirit lead me where my trust is without borders, Let me walk upon the waters, Wherever You would call me’

2. Reckless Love | Cory Asbury

Het nummer Reckless Love gaat over Gods oneindige liefde en is met meer dan 125 miljoen views op YouTube razend populair.
I couldn't earn it, and I don't deserve it, still, You give Yourself away. Oh, the overwhelming, never-ending, reckless love of God.’

3. Ik Zal Er Zijn | Sela

Het nummer Ik Zal Er Zijn van de Nederlandstalige band Sela herinnert ons eraan dat God er altijd zal zijn. Juist in deze nare en moeilijke periode mogen we weten dat Hij er altijd is.
‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam. Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan. Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij: uw naam is ‘Ik ben’, en ‘Ik zal er zijn’.

4. Here I Am To Worship | Tim Hughes

Here I Am To Worship is bijna niet weg te denken uit christelijke aanbiddingsmuziek. Juist in deze tijd kunnen aanbiddingsliederen hoop geven en omstandigheden in perspectief zetten.
‘Here I am to worship; here I am tot bow down. Here I am to say that You're my God.’

5. My Lighthouse | Rend Collective

My Lighthouse is een van de bekendste nummers van de Noord-Ierse band Rend Collective. Het lied gaat over het licht van God dat ons in het donker veilig naar de kust leidt. 
‘In the silence, You won't let go. In the questions, Your truth will hold Your great love will lead me through.’

Benieuwd naar de andere hoopvolle en bemoedigende liedjes? Beluister de hele afspeellijst hier.