1. Miracles from Heaven

Miracles from Heaven (2016) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Beam. Als moeder Chrisy ontdekt dat haar 10-jarige dochter Anna ongeneeslijk ziek is, begint de wanhopige zoektocht naar een geneesmiddel. Het jonge meisje brengt veel tijd door in het ziekenhuis, tot het moment dat ze een ernstige val maakt en negen meter naar beneden valt. Wonder boven wonder is Anna ongedeerd. Als ze uit haar coma ontwaakt, vertelt ze dat ze in de hemel is geweest, waarna ze is genezen van haar chronische ziekte.

Miracles from Heaven is te zien op Netflix.

2. The Shack

Het boek The Shack (hier verschenen als De Uitnodiging) is meer dan 20 miljoen keer verkocht en sinds vorig jaar is de verfilming van het boek te zien op Netflix. The Shack (2017) gaat over vader Mack die in zijn jeugd veel te verduren heeft gehad. Hij worstelt met het geloof, maar probeert er het beste van te maken. Dan slaat het noodlot toe: zijn jongste dochtertje wordt ontvoerd en vermoord. Mack raakt het vertrouwen in God compleet kwijt en wordt in beslag genomen door zijn eigen verdriet. Maar dan krijg hij onverwacht een uitnodiging van ‘Papa’ om met Hem een weekend door te brengen in de hut waar zijn dochter werd vermoord.

The Shack is te zien op New Faith Network.

3. I Still Believe

De romantische (muziek)biografie I Still Believe draaide afgelopen zomer in alle landelijke bioscopen. Best uitzonderlijk, want het gebeurt niet vaak dat een christelijke film bij groot publiek aanslaat. De Amerikaanse film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de christelijke singer-songwriter Jeremy Camp (KJ Apa) en zijn vriendin Melissa (Britt Robertson). Het stel wordt in hun studententijd verliefd, maar krijgt in hun prille relatie een heftige klap te verduren: Melissa heeft een vergevorderd stadium van kanker. Samen vinden ze steun in het geloof, maar ervaren ook veel dieptepunten. De film neemt je mee in zoetsappige momenten, maar laat ook de soms overheersende woede en wanhoop zien. Ondanks alle narigheid, is het verhaal vooral hoopvol en roept de film op om ook in de moeilijkste tijden te blijven vertrouwen op God.

De film draait nog in de bioscoop en is vanaf 10 oktober te zien bij Pathé Thuis.

4. As It Is In Heaven

As It Is In Heaven (2004) is een Zweedse film over de wereldberoemde dirigent Daniel Daréus. Wanneer hij op het podium een hartaanval krijgt, adviseert de arts hem om het rustiger aan te doen. Daniel stopt met dirigeren en besluit naar zijn geboortedorp Norrland in Zweden te vertrekken. Opmerkelijk, want de dirigent heeft geen goede jeugdherinneringen aan deze plek overgehouden. Hij trekt onder een andere naam het dorp in en besluit te solliciteren bij de pastoor. Daniel wordt voorzanger van het lokale kerkkoor, met alle gevolgen van dien.

As It In Heaven is te zien op YouTube.

5. Hacksaw Rich

Hacksaw Ridge (2016) is een adembenemende en snoeiharde oorlogsfilm die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van Desmond Doss. De overtuigd christen meldt zich in de Tweede Wereldoorlog bij het Amerikaanse leger, omdat hij het als zijn plicht ziet om te helpen. Toch weigert de jonge Desmond een wapen te gebruiken: hij gelooft dat doden verkeerd is. Met een Bijbel en verbandkist als wapen redt de legerarts maar liefst 75 kameraden van de dood. En dat zonder een wapen aan te raken.

Hacksaw Ridge is te zien bij Pathé Thuis.

Mis je nog een christelijke film die niet mag ontbreken? Laat het ons weten!