Veertigdagenkalender 2022

Bestel direct!
Kalender 2022

Onderweg naar Pasen

De nieuwe veertigdagenkalender ligt voor je klaar. Deze handige scheurkalender helpt je om bewust toe te leven naar Pasen.

De kalender staat boordevol overdenkingen uit de Bijbel van o.a. Jurjen ten Brinke, Mirjam van der Vegt en Otto de Bruijne. Met daarnaast inspirerende verhalen van TimZingt, gedichten van Rikkert Zuiderveld, en vragen en opdrachten die helpen om met Jezus onderweg te gaan. En dan is er ook nog eens een leuke extra: Heb je kinderen in de basisschoolleeftijd? Download bij de kalender dan kosteloos de digitale paaskalender voor kinderen. 

veertigdagenkalender Onderweg
Veertigdagenkalender
Bestellen

Veertigdagenkalender (Fysiek)

Prijs
€ 4,50
De veertigdagenkalender ligt voor je klaar. De kalender helpt je om bewust toe te leven naar Pasen. De kalender staat [...]
Bestellen
Bestellen
veertigdagenkalender Onderweg
Veertigdagenkalender
Bestellen

Veertigdagenkalender (digitaal)

Prijs
€ 2,50
De veertigdagenkalender ligt voor je klaar. De kalender helpt je om bewust toe te leven naar Pasen. De kalender staat [...]
Bestellen
Bestellen

Thema 'Onderweg'

Het thema van deze veertigdagentijd is: 'onderweg'. We gaan echter niet zomaar een ommetje maken. Nee, we dagen je uit om, net als Jezus, vastberaden op weg te gaan. Jezus wist wat zijn doel was en hield dat voor ogen terwijl Hij langs steden en dorpen trok, met mensen sprak, hen genas en onderwees. Zo lezen we gedurende deze weken door het Bijbelboek Lucas en trekken we met elkaar op; nadenkend over wat je achterlaat, met wie je reist en wat je ziet en meemaakt onderweg. Niet alleen door de kalender te lezen, maar ook door bijvoorbeeld mee te doen met een actie, te luisteren naar een podcast en samen te bidden. Totdat we uiteindelijk het eindpunt bereiken: dwars door lijden en pijn heen overwon Jezus Christus, Zoon van God, onze Messias, duisternis, angst en dood!

Inhoud van de kalender

 • Week 1: wat laat je achter onderweg? - Jurjen ten Brinke
 • Week 2: Wat neem je mee onderweg? - Otto de Bruijne
 • Week 3: Ben je onzeker of flexibel onderweg? - Janneke Burger
 • Week 4: Met wie ben jij onderweg? - Bina Chirino 
 • Week 5: In welk tempo ben jij onderweg - Mirjam van der Vegt
 • Week 6: Wat zie je onderweg? - Godian Ejiogu 
 • Week 7: Waar ben jij naar onderweg? - Dorina Nauta

Het Veertigdagenpakket voor kerken en groepen

De verstilling van de veertigdagentijd leent zich goed om de verbinding met elkaar te zoeken. Speciaal voor kerken en groepen hebben we de volgende onderdelen ontwikkeld, om jullie te helpen met elkaar naar Pasen toe te leven. Bestel meerdere kalenders voor je kerk kring of groep en maak kosteloos gebruik van:

 • Kringmateriaal om met je kring of groep door te praten over wat je in de kalender leest. 
 • Liturgie Stille Week, passend bij de inhoud van de kalender om de Stille Week samen met je kerk te beleven. Je kunt deze liturgie ook thuis gebruiken.
 • Tips om het spaarproject samen op te pakken. Het is goed dat we in deze tijd van bezinning ook stil staan bij onze zegeningen en iets doen voor wie het minder heeft dan wij. Dit jaar willen we de Afar nomaden in de woestijn van Ethiopië steunen. 
 • Digitale paaskalender voor de kinderen in de basisschoolleeftijd, met daarin voor iedere dag een leuke opdracht, lied, tekst of tip. Zo kun je kinderen bij het lezen van de kalender betrekken. 
 • 5 daags Bijbelleesplan"Een bediening van kracht en herstel". Mooi om te lezen voordat de veertigdagentijd begint. Lees hier hoe Jezus zijn werk van kracht en herstel begon en wat dat voor jou betekent. 
 • Al vanaf 10 exemplaren bieden we je een mooie korting.

De kalender in jouw kerk onder de aandacht brengen

Jurjen ten Brinke heeft twee prachtige filmpjes gemaakt die je kunt gebruiken om de kalender in jouw kerk onder de aandacht te brengen. Dit filmpje leent zich goed om tijdens een dienst te laten zien en dit kortere filmpje kun je op social media delen.

In dit promotiepakket vind je handige materialen zoals een PowerPoint, tekst, banner en foto's. En dit a4 overzicht zet alles over de kalender en het veertigdagenpakket op een rij. Handig om door te sturen. 

Eerst een kijkje in de kalender nemen?  

Dat kan! Bekijk in dit inkijkexemplaar de eerste week van de kalender. 

Overzicht Prijzen 

Prijs per kalender bij bestelling van de papieren kalender:

1 tot 9 stuks: € 4,50 p/st

Vanaf 10 stuks: € 3,95 p/st

Vanaf 20 stuks: € 3,50 p/st

Vanaf 50 stuks: € 2,95 p/st

Vanaf 100 stuks: € 2,70 p/st

Vanaf 500 stuks: € 2,50 p/st

 

Digitale kalender: € 2,50 p/s

Meer informatie

Heb je nog vragen of heb je meer informatie nodig? Laat het ons gerust weten via mail of telefoon 030 6969600.