Dit doet Tearfund

Tearfund biedt noodhulp in de deelstaat Rakhine, gelegen aan de westkust. Samen met de lokale partners richten we ons op:

  • Het bieden van cash vouchers. Deze vouchers kunnen worden ingezet om in onmiddellijke basisbehoeften te voorzien. Hierbij kun je denken aan tijdelijke huisvesting, eten of hygiëneartikelen. Het totale bedrag per uitkering is €80,-.
  • Het bieden van noodpakketten om de meest kwetsbaren van tijdelijk onderdak te kunnen voorzien. Deze pakketten bestaan uit een dekzeil, nylon touw, binddraad, spijkers en bamboe.

In de uitvoering werken we nauw samen met partners in de regio die zich richten op het beschikbaar stellen van onder andere waterfilters en hygiëneartikelen. Op die manier versterken we elkaars werkzaamheden.

Aantal mensen ondersteund

In totaal ondersteunt Tearfund met deze noodhulpactie 5.775 mensen.

Samenwerking

Dit werk van Tearfund in Myanmar is onderdeel van de gezamenlijke noodhulpactie van de Dutch Relief Alliance. In dit project werken we samen met CARE Nederland, Oxfam Novib, Save a Child, Plan International en Stichting Vluchteling. Church of Province of Myanmar (CPM) en Karen Baptist Convention (KBP) zijn onze partnerorganisaties en voeren samen het programma van Tearfund uit.

Dit project wordt mede gefinancierd met fondsen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Help mee!

Met jouw gift steun je de noodhulp die Tearfund verleent in situaties als deze.
Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?