Help mee

Wil jij een bijdrage leveren aan de noodhulp onder de slachtoffers van de aardbeving in Haïti? Geef dan nu! Bedankt voor jouw steun.

Doneer nu

Collecte

Je kunt ook helpen door in jouw kerk een collecte te houden. Ter ondersteuning hebben we diverse materialen (powerpoint, filmpje, QR-code en korte teksten) beschikbaar.

Meer info

Noel

Noel en Mari

Noel (66) en Mari (54) hebben 10 kinderen, drie van hen wonen bij hen en de andere zeven wonen bij familie in Les Cayes.

Op het moment van de aardbeving spoedde de familie zich naar buiten, en vlak daarna stortte hun huis in. Een van de kinderen raakte door de vallende stenen gewond aan zijn voet. Vanwege al het puin en de scheuren in de weg, was het onmogelijk om het ziekenhuis te bereiken en gebruikte Noel een kruidengeneesmiddel om de bloedingen en zwelling tegen te gaan.

Omdat hun huis volledig is verwoest, slaapt het gezin op straat. Noel: "Het is verschrikkelijk: we hebben geen water, geen eten en geen dak boven ons hoofd. Mijn gebed is dat ik mijn huis kan herbouwen en weer voor mijn gezin kan zorgen.

ysmela

Ysmela

Ysmela Saint-Val (72) heeft acht kinderen. Drie van hen wonen met haar oudste zoon die getrouwd is, in hoofdstad Port-au-Prince. De andere vier, wonen bij haar in Lescave.

Sinds de dood van haar man in 2017, doet Ysmela het werk op haar boerderij, en verkoopt ze o.a. bonen en yams. Terwijl ze aan het werk was, begon de aarde hevig te trillen. Ze snelde zich naar huis en zag haar woning voor haar ogen instorten. Haar kinderen waren gelukkig al buiten, en ongedeerd.

Nu leeft het gezin op straat te midden van beschadigde en verwoeste huizen. Ysmela: "Ik zou graag een plek hebben waar ik tot rust kan komen en mijn gezin kan voeden."

Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?
Gerelateerde content
Verwoeste huizen als gevolg van de aardbeving
Nieuws
Lees meer
15 augustus 2021

Haïti getroffen door zware aardbeving

Haïti is zaterdag 14 augustus getroffen door een zware aardbeving. Er zijn minstens 2.200 doden gevallen, 12.268 mensen [...]
Lees meer
Verwoeste huizen als gevolg van de aardbeving
Nieuws
Lees meer
27 augustus 2021

Noodhulp in Haïti - na de aardbeving

Zaterdag 14 augustus heeft in het zuidwesten van Haïti op ongeveer 120 kilometer van de hoofdstad Port-au-Prince een enorme [...]
Lees meer