Mensenhandel komt veel voor in Nepal. Dat probleem willen we, samen met de kerk in Nepal, bij de wortel aanpakken. Belangrijk is dat we de bevolking helpen zelf actie te ondernemen om mensenhandel te voorkomen en te bestrijden. Daarom geven we actiegroepen informatie over wetten rond mensenrechten en het rechtssysteem in Nepal. Zo leren ze hoe je mensenhandelaren veroordeeld kunt krijgen. In totaal zullen 20.000 mensen uit dorpen langs de weg van Kathmandu naar India van ons project profiteren.

Zo helpt de kerk van Nepal

  • We geven trainingen over een stabiel gezinsleven. Veel slachtoffers komen namelijk uit gebroken gezinnen waarin geweld plaatsvond.
  • We geven voorlichting over veilige migratiemogelijkheden en hoe je mensenhandelaren herkent.
  • We geven training in het opzetten van bedrijfjes en het krijgen van micro-krediet. En we starten zelfhulpgroepen waarin mensen samen ondernemen en sparen.
  • We pakken mensenhandelaren aan met politie, lokale overheden, hotels en restaurants.
  • Met actiegroepen signaleren we verdachte situaties rond kindhuwelijken of mensenhandel.

Vier meisjes waren vermist

Gelukkig vonden we ze voordat ze naar India zouden gaan.

In Nepal redden we regelmatig meisjes uit de handen van mensenhandelaren. Een tijdje terug hoorden we dat vier meisjes vermist waren. Een lid van onze vrouwengroep had ze zien lopen met een tas vol nieuwe kleren. Een mensenhandelaar die zich voordeed als zakenman had hen beloofd dat ze veel geld konden verdienen in Kathmandu. Onmiddellijk schakelden we de politie en andere instanties in. Na een klopjacht vonden we de meisjes en kon de man in hechtenis worden genomen. De ouders konden hun geluk niet op toen we ze belden dat hun dochters veilig waren.

Help mee!

Afbeelding
Kerk & Community

Kerk & Community

Kerken vormen het hart van ons werk. In binnen- en buitenland werken we met de kerk om verschil te maken, omdat we geloven in de kracht van de kerk. Kerken zijn overal, in kleine dorpen en grote steden. Samen vormen kerkleden een grote vrijwilligersbeweging; vanuit hun geloof zijn ze gemotiveerd om anderen te helpen. Tearfund werkt samen met de kerk bijvoorbeeld aan initiatieven in een dorp, stad of wijk die helpen in de strijd tegen armoede en onrecht. Ook kunnen we bij een ramp en conflict via de kerk snel hulp verlenen.
Gerelateerde content
Vrouw met kind in Nepal
Project
Lees meer
Nepal
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap
Afbeelding
Gerechtigheid

Mensenhandel tegengaan in Nepal

Het is één van de meest schokkende gevolgen van armoede: geld verdienen met de verkoop van vrouwen en kinderen. [...]
Lees meer
Inspired Individual Binsa
Verhaal
Lees meer
18 oktober 2018

Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Mensenhandel, misbruik en uitbuiting zijn een groot probleem in Azië. Er zijn naar schatting zo’n 30 miljoen mensen [...]
Lees meer
Mensenhandel Nepal
Verhaal
Lees meer
1 oktober 2021

Mensenhandel voorkomen: dit dorp doet het!

Het coronavirus maakt mensen in armoede nog kwetsbaarder. Terwijl lokale autoriteiten zich concentreren op de pandemie, [...]
Lees meer
Inspired Individual Binsa
Verhaal
Lees meer
1 April 2020

‘Mensenhandel wordt niet alleen door grote NGO’s opgelost’

‘Het is echt mijn passie om te werken aan sociale gerechtigheid in de gemeenschap. Met name als het gaat over de rechten [...]
Lees meer