Keurmerken

 

CBF

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) houdt al sinds 1925 toezicht op de inzameling van geld door goede doelen. Om het CBF-keurmerk te mogen voeren moeten fondsenwervende organisaties aan bepaalde eisen voldoen, zoals een onafhankelijk bestuur, een verantwoorde boekhouding en niet te hoge kosten. Tearfund is in het bezit van het CBF-keurmerk.

ANBI

Tearfund staat bij de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nu Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften aan Tearfund fiscaal aftrekbaar zijn binnen de daarvoor geldende regels. Het betekent ook dat Tearfund geen erfbelasting of schenkbelasting hoeft te betalen. Kvk-nummer: 41177385.
Bekijk de ANBI-gegevens van Tearfund

ISO-9001-Partos

De ISO(International Organisation for Standardization)-norm is een internationale norm voor een kwaliteitsmanagementsysteem. Partos is een vertaling van de norm voor de toepassing door de sector ontwikkelingssamenwerking. Om het ISI-certificaat te behalen/behouden moet een organisatie aantonen dat zij in staat is om te voldoen aan diverse eisen. Bijvoorbeeld van de partijen met wie zij zaken doet - in dit geval partners in het Zuiden en donoren in Nederland - maar ook van wet- en regelgevers. Daarnaast vraagt ISO dat een organisatie zichzelf verbetert door te leren van opgedane ervaringen. Dit is een continu proces, dat jaarlijks wordt getoetst.

De statuten van Tearfund zijn hier te vinden.

Gedragscodes en richtlijnen

Tearfund conformeert zich ook aan de volgende standaarden en gedragscodes binnen de goede doelen branche:

  • Richtlijn 650 (onderdeel van richtlijnen voor de jaarverslaggeving van de Raad voor de jaarverslaggeving)
Richtlijn 650
(146 kB)
Downloaden