Tearfund ambassadeurs Trinity

Trinity

Deze 4 muzikanten zijn al sinds februari 2008 met trots ambassadeurs van Tearfund. Drie van de vier bandleden, de drie broers Smelt, brachten hun jeugdjaren door in Peru en hun muziek is altijd al een mengsel van verschillende wereldmuziek stijlen geweest. Een dansbare, vrolijke en melodieuze mix die ‘live’ voor hemelse feestjes zorgt, waar ze ook spelen.
 
Met Tearfund zijn er inspirerende reizen gemaakt: Zo nam Trinity bijvoorbeeld een clip op in Nairobi, Kenia, speelden ze May You Have in Phnom Penh, Cambodja, bezochten ze hun oude huis in Lima, Peru en kregen ze door de jaren vele inkijkjes bij vele projecten van Tearfund in allerlei landen. Wat die reizen hen leerden? Dat goeie hulp geven een lesje is in goed kijken en niet doen wat jij als hulpgever fijn vindt. Mensen in hun kracht zetten door hen ZELF te laten opstaan uit armoede met de nodige support en coaching, daar zijn de mannen van Trinity enthousiast over. Dát verhaal vertellen en dáár goede acties voor verzinnen is waar Trinity en Tearfund samen voor knokken. 
 
Met hun album ‘EEN GROTE FAMILIE’ komt Trinity met nieuwe muziek voor families. In de herfstvakantie van 2021 touren de mannen samen rond in Nederland! 

Lees hier meer over Trinity.

Ambassadeur Pearl Jozefzoon

Pearl Jozefzoon

Ze is zowel in christelijke als seculiere kringen een bekend gezicht. Een getalenteerde zangeres  en songwriter met een indrukwekkende trackrecord en een uitgebreid  repertoire. Pearl Jozefzoon (1985) begon met zingen in de kerk en werd thuis muzikaal opgevoed door haar broers. Na het conservatorium speelde Pearl mee in diverse theatershows en musicals, deed ze mee aan The Voice of Holland en won ze het tv-programma ‘Van Popster tot Operaster’. Pearl bracht vier cd’s uit: The Time Is Now (2013), Forward (2016), de kerst- cd Het Licht Komt Eraan (2017) en de Paas-cd Genade (2020). Pearl treedt tientallen keren per jaar op: van televisieoptredens tot bruiloften en van personeelsfeesten tot kerkdiensten. Pearl geniet van ieder concert en weet met haar loepzuivere, warme stem ontzettend veel mensen te raken

Het ‘Welkom Thuis’ kerstconcert van Tearfund waar Pearl aan deel nam, was het startpunt voor de samenwerking tussen Pearl en Tearfund. Een onvergetelijke avond waarop Pearl haar muziek deelde en kennismaakte met de Tearfund-familie. Pearl hoopt met haar stem te kunnen meevechten tegen armoede en onrecht om samen met Tearfund de wereld een stukje mooier te maken.

Timzingt

Timzingt

Tim van Wijngaarden is kleinkunstenaar, cabaretier en ambassadeur van Tearfund. 'Als aarzelende optimist geloof ik in het verhaal van Tearfund: mensen helpen om zélf op te staan uit armoede en onrecht en hen zelf verantwoordelijkheid geven. Ik heb het met eigen ogen gezien en het werkt!'

Tim studeerde filosofie en natuurkunde in Utrecht en ging daarna aan de slag als docent op een middelbare school. Samen met Reyald Bogerd en Teus de Vries begon Van Wijngaarden in 1998 de cabaretgroep Voorwaar. Ze maakten samen vijf theaterprogramma’s. Later ging Tim verder als solo-artiest onder de naam Timzingt. Inmiddels trekt hij door het land met zijn vierde theatershow.

Cabaret over armoede voor kerken

Timzingt maakte de afgelopen jaren naam met zijn hilarische en mooie liedjes en zijn scherpe cabaret. Gewapend met gitaar, piano en ukelele zingt hij over angst, liefde, licht, armoede en 'dat ongelooflijke geloof' dat hem maar blijft boeien. Daarnaast is hij vaste columnist bij EO-Visie, waar hij ook graag grappen maakt op het scherpst van de snede. Samen met Tearfund doet hij een speciaal programma over armoede voor kerken.

Tearfund-ambassadeur Reinier van den Berg

Reinier van den Berg

Als tienjarig jochie wist Reinier van den Berg het al: hij wordt later weerpresentator. Na zijn studie aan de Universiteit Wageningen was hij nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult en is sinds 1989 een bekend gezicht op de Nederlandse televisie als weerman. Door zijn kennis van het weer en klimaat raakte hij ook steeds meer geïnteresseerd in duurzaamheid. Wekelijks inspireert hij mensen op het gebied van duurzaamheid met zijn podiumoptredens door uit te leggen op welke vijf pijlers we een robuust, geloofwaardig en duurzaam beleid kunnen bouwen. Ook persoonlijk probeert de RTL4-weerman duurzaamheid op tal van manieren centraal te stellen. Hij heeft een volledig klimaatneutrale woning laten bouwen en in november 2020 bracht hij zijn nieuwste boek Bladgoud uit, dat gaat over de onschatbare waarde van bos en bomen. Als Tearfund-ambassadeur draagt hij bij aan het bekendmaken van de missie van onze organisatie en brengt hij zijn kennis de organisatie in. ‘Hoe meer ik als wetenschapper weet, des te groter wordt God eigenlijk', aldus Reinier.

Ambassadeur Mirjam

Mirjam van der Vegt

Mirjam van der Vegt is auteur, schrijven en (stilte)trainer. Van haar Stiltelijn werden al meer dan 51.000 boeken verkocht en ze organiseert (online) trainingen en retraites om mensen in de stilte naar hun eigen hart en dat van God te brengen. Haar fascinatie voor stilte ontstond na een burn-out, daarvoor werkte ze tien jaar als documentairemaker en journalist (Twee Vandaag, Netwerk, EO VISIE).

Actie en contemplatie gaan volgens Van der Vegt heel goed samen, daarom is zij met liefde ambassadeur van Tearfund. Wanneer je je bewust wordt van je eigen gegeven (kiem)kracht, kun je ook zelf leren opstaan uit armoede of een weg vinden uit de drukte. Daarbij ontdek je jouw haalbare weg in verbinding met anderen. In 2017 werd Mirjam enorm geraakt door de projecten van Tearfund in Oeganda. Aan het nieuwste boek van Mirjam De kracht van rust werkten diverse inspired individuals van Tearfund mee.

Lees hier meer over Mirjam.

Ambassadeur Jurjen

Jurjen ten Brinke

Jurjen ten Brinke is sinds 1 januari 2015 ambassadeur van Tearfund. Hij studeerde tropisch landgebruik en theologie en is sinds 2006 actief als kerkplanter in Amsterdam-Noord, waar hij oprichter is van de multiculturele gemeente Hoop voor Noord. Deze kerk kenmerkt zich door diverse taalgroepen en is sterk in kerk in de wijk in verschillende buurten in Amsterdam-Noord. 

Naast zijn werk als voorganger is Jurjen presentator bij de Evangelische Omroep, waar hij onder meer Nederland Zingt Dichtbij presenteert. Ook is hij ambassadeur voor migrantenchristenen bij de omroep.  Jurjen is voor Tear actief binnen de integral mission leergemeenschap en was onder meer spreker op  The Justice Conference 2016.  Jurjen als spreker uitnodigen in jouw kerk? Dat kan hier (Tearfund kijkt dan of het lukt op de door jou genoemde avond en biedt anders een alternatieve spreker aan).

 

Rikko Voorberg

Rikko Voorberg

Rikko Voorberg heeft veel talenten. Hij is theoloog, theatermaker, schrijver, kunstenaar en collumnist. Als ambassadeur van Tearfund wil hij onder meer aandacht vragen voor het onrecht dat vluchtelingen wordt aangedaan en laten zien hoe het werk van Tearfund verschil kan maken. 'Tearfund helpt lokale mensen, innerlijk gemotiveerd vanuit een gedeeld geloof, hun directe omgeving te veranderen naar een rechtvaardiger en menselijker plek.'

Als theoloog realiseert Voorberg kunstinstallaties en richtte hij de PopUpKerk op. Hij reisde met die kerk naar Lesbos en Idomeni om met eigen ogen te zien hoe Europa omgaat met vluchtelingen. Je kent hem misschien wel van het initiatief 'We Gaan Ze Halen' of zijn idee om op 4 mei ook vluchtelingen te herdenken.

Theatertour De Zak!

 Samen met de band Mensenkinderen maakte Rikko in 2015 kennis met het werk van Tearfund in Cambodja. "Daar werd heel fysiek zichtbaar hoe een klein kerkje een dorp van binnenuit kan helpen veranderen. Als het dorp overtuigd is dat de gelovigen niet de boel willen bekeren, maar juist de gedeelde problemen willen helpen oplossen, kan het juist door de ondersteuning van Tearfund opeens snel gaan. Tearfund weet de juiste balans te vinden tussen gepaste afstand en betrokken nabijheid." Zijn ervaringen deelde hij in theatertour De Zak! en tijdens The Justice Conference 2016

Tearfund-ambassadeur Bas van Nienes

Mensenkinderen

In 2011 begon singer-songwriter Bas van Nienes met het project Mensenkinderen. Zijn eerste album Het land dat ooit vol eerbied zong bracht hij begin 2012 uit. Nog geen week nadat Mensenkinderen tekende bij platenlabel Volkoren, werd de band door 2VOOR12 van de VPRO uitgeroepen tot 'Hollandse Nieuwe'. In april 2014 kwam het tweede album van de band Het lied van schijn en wezen uit. Met hun nieuwe project (en album) Liedboek der Mensenkinderen - Geef kostbaar licht blaast de band in 2017 oude gezangen uit het Liedboek der Kerken nieuw leven in.

Mensenkinderen bezocht in 2015 diverse projecten van Tearfund in Cambodja. Daar zagen ze met eigen ogen hoe mensen zelf opstaan uit armoede. Tijdens The Justice Conference in 2016 deelden zij, samen met ambassadeur Rikko Voorberg, hun ervaringen van de reis in de vorm van een korte voorstelling.

Troostrijk en hoopvol 

De Nederlandse muziek van Mensenkinderen is melancholisch en troostrijk en bezingt een leven vol gelijke kansen voor iedereen. Liedjes die onder je huid kruipen, ontroeren of aanzetten wat te gaan doen aan de eenzaamheid en het onrecht om je heen. 

Moses Alagbe

Moses Alagbe  

Moses Alagbe, geboren in Nigeria, is een wereldreiziger. Hij studeerde in India, Nederland en Seattle, werkte tot 1990 als onderwijzer aan een middelbare school in zijn geboorteland en is tegenwoordig actief als dominee bij het kerkgenootschap Maranatha Community Transformation Center, directeur van de Amsterdam Bible Academy en voorzitter van Pentecostal Council of Churches (PCC) Amsterdam.

Als ambassadeur van Tearfund schreef hij het boek The church is boring if it is not relevant over Integral Mission. "Het Koninkrijk van Jezus bracht mensen vrede, vergeving en gerechtigheid en riep mensen op niet voor zichzelf te leven maar voor anderen. Maar wat is het geworden? Een kerk die zich isoleerde van de wereld", schrijft hij.

Resister

Moses' vrouw Annet Alagbe zet zich, als voormalig hoofdinspecteur bij de Amsterdamse Politie op de afdeling moord- en zedenzaken, in voor Resister, een campagne van Tearfund met als doel om geweld tegen vrouwen te stoppen.

Tearfund-ambassadeur Otto de Bruijne

Otto de Bruijne

Schrijver, kunstenaar, theatermaker en verhalenverteller Otto de Bruijne stond eind jaren 70 aan de wieg van Tearfund in Nederland en is sinds jaar en dag ambassadeur. In 1984 verhuisde hij met zijn gezin naar Afrika, waar hij meer dan tien jaar woonde en werkte voor Tearfund. Otto was tussen 1994 en 2003 tv-presentator bij diverse programma's voor de Evangelische Omroep, waaronder Otto in Afrika, Otto op zoek en Omega. Hij schreef onder meer de boeken Armenspiegel, Geloof helpt, Geschenk uit Afrika en Bomen met God. 

Als beeldend kunstenaar bouwde hij in 2011 de Canvas Kapel, een kruiskapel met 54 kunstwerken van tweeënhalve meter hoog. Recent maakte hij ook Panorama Openbaring, een beeldband van bijna tien meter over het bijbelboek Openbaring.

Dankbaar voor het leven

Door een medische misser in 2006 balanceerde Otto een periode op het randje van de dood. 'Ik was een jaar lang van mijn tenen tot mijn nek verlamd, moest 51 dagen in slaap gehouden worden en bracht negentig dagen door op de Intensive Care. Het is echt een wonder dat ik nog leef.' Hij onderging talloze operaties en had een lang revalidatieproces nodig om weer te herstellen, maar is vooral dankbaar voor het leven. Lees hier meer over Otto.