Miljoenen mensen onder de armoedegrens 

Een aantal jaren terug konden we nog hoopvol spreken over India als een economisch wonder. Dat beeld is nu anders. Al voor de pandemie bleek dat de groei niet zo hard meer gaat als eerder. COVID en de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne zorgen voor neergang en onzekerheid. Dat is over de hele wereld te merken, maar in opkomende economieën als India heeft het direct grote gevolgen voor miljoenen mensen die juist begonnen te profiteren van de verbeterde welvaart. De Wereldbank schat dat alleen al in India 56 miljoen mensen door COVID onder de armoedegrens zijn gevallen. Daarnaast staat de vrijheid voor (religieuze) minderheden verder onder druk in India. Beide ontwikkelingen hebben gevolgen voor het werk van Tearfund en onze partners.  

Resultaten in 2022

  • In de deelstaten Uttar Pradesh en Bihar ontvingen de allerarmsten medische zorg en economische ondersteuning.
  • In Mumbai hebben we gewerkt aan het verbeteren van gezondheidssituaties doormiddel van voorlichting. Daarnaast was er aandacht voor algemene gemeenschapsontwikkeling.

 

Verder heeft Tearfund de laatste jaren extra geïnvesteerd in de organisatie en het management van een partner, waarvan we na 30 jaar samenwerken afscheid gaan nemen. Deze partner heeft inmiddels enkele andere donors gevonden.  

Gerelateerde content
Groep kinderen in India, Mumbai
Project
Lees meer
India
Afbeelding
Gerechtigheid

Verandering in de sloppen van Mumbai

In de sloppenwijken van Mumbai (India) resulteert extreme armoede in misbruik, geweld en verslaving. Daar komt de [...]
Lees meer