Je vindt de afleveringen hieronder, in je favoriete podcastapp of op Spotify.

Elly Zuiderveld, Elbert Smelt, Arie van der Veer...

In elke aflevering staat een thema centraal en komt steeds een ander duo aan het woord. In de eerste podcast met Arie van der Veer en Rinke Verkerk bevragen zij elkaar over omgaan met angst.  De muzikanten Elly Zuiderveld en Elbert Smelt vertellen over de kracht van muziek in tijden van crisis. Dominee Ron van der Spoel en kloosterzuster Ruth Lagemann praten over omgaan met quarantaine en stilte en predikant Nynke Dijkstra en buurtpastor Bettelies Westerbeek delen hun ervaringen over naastenliefde. In de podcast met Rikkert Zuiderveld en Reinier Sonneveld vertellen zij over woorden van wijsheid. Samuel Lee en Theodoor Meedendorp, voorgangers van multiculturele kerken, zien in hun kerken dat júist de mensen die weten wat lijden is, in deze tijd van crisis voorop lopen als voorbeelden van veerkracht. Tim van Wijngaarden en Mirjam van der Vegt praten over humor en rust vinden in deze hectische quarantainetijd. En Jannica van Barneveld en Reinder IJmker vertellen hoe zij door eerdere confrontatie met lijden en dood nu in deze coronacrisis een vreemde voorsprong lijken hebben. 

In this together

De impact van het coronavirus is groot, óók wereldwijd. We maakten daarom ook een internationale podcast waarin Minella spreekt met inspirerende christenen vanuit de hele wereld. Beluister hieronder de gesprekken!

Wat is een podcast?

Podcast heb je in verschillende soorten en maten, maar vaak luister je naar een gesprek. Je kunt zelf bepalen naar welke podcast je luistert, je kunt ze op je telefoon zetten en vervolgens overal beluisteren. Niet alleen vanuit huis, maar ook onderweg of tijdens het wandelen. Er zijn duizenden podcasts over onder meer sport, boeken, religie, muziek en technologie. Je hebt luisterverhalen, hoorspellen en je kunt er ook het nieuws beluisteren. 

Hoe beluister je een podcast?

Je vindt een podcast op verschillende manieren. Heb je een iPhone? Dan staat er al een app op je telefoon waarmee je alle podcasts tot je beschikking hebt. Kun je de app niet vinden? Dan kun je hem downloaden in de AppStore onder de naam ‘Podcast’. Hoewel toestellen met Android geen vaste app hebben zoals de iPhone, kun je die wel downloaden. In de app vind je vervolgens de verschillende podcasts. Ook via Spotify - Verhalen van Veerkacht kun je ons vinden. Luister je liever via de computer? Er zijn ook websites waarop je onze geluidsbestanden kunt vinden, zoals via Soundcloud - Verhalen van Veerkracht.