Zaterdag 4 april 2020 – New Delhi, India
Het is vandaag de elfde dag van de lockdown in India. Staats- en stadsgrenzen zijn afgesloten, het openbaar vervoer rijdt niet en alle scholen en onderwijsinstellingen zijn dicht. Ook werknemers van bedrijven en de meeste ambtenaren van regeringskantoren werken vanuit huis.

We hebben veel contact met mensen van de straat die onze hulp het hardst nodig hebben.

Alleen de noodzakelijke functies mogen van de regering nog uitgevoerd worden en gelukkig mogen we nog wel hulp verlenen met onze organisatie. Volgens de richtlijnen van de overheid zijn we namelijk essentiële dienstverleners en daarom hebben we toestemming om door de stad te reizen. Hierdoor hebben we veel contact met mensen van de straat die onze hulp het hardst nodig hebben.

Onze organisatie heeft verschillende programma’s. Deze zijn onder meer gericht op het begeleiden van meisjes uit de prostitutie, het bieden van een veilige plek voor kinderen en jongeren en het geven van een nieuw perspectief op het leven aan straatkinderen. Alle programma’s die niet aan een locatie gebonden zijn, gaan ook tijdens de lockdown online door. Verder houden we, ook nu, voortdurend contact met kinderen en hun families die normaal in onze projecten meedraaien. We houden hun gezondheid in de gaten en bieden hulp als zij dat nodig hebben.

Op dit moment werken we hard aan een digitale manier om met kinderen en jongeren te blijven praten. Bijvoorbeeld over mentale stress door angst voor het virus of over vervelende gevoelens die ze hebben, omdat ze thuis opgesloten zitten. Een positief en opbeurend gesprek kan mensen die zich paniekerig of alleen voelen dan onwijs ondersteunen in deze onzekere en moeilijke periode.

Daarnaast zijn we dagelijks bezig met het werven van fondsen voor mensen die hard hulp nodig hebben. Zo zijn bijvoorbeeld migranten en dagloners zwaar getroffen. Niet zozeer door het dodelijke coronavirus zelf, maar door hevige armoede en honger. Wanneer zij niet in staat zijn om te werken, krijgen ze ook niet uitbetaald. Dit resulteert in geen geld voor eten.

We zoeken als team contact met onder andere Birmese en Rohingya-vluchtelingen uit New Delhi, gezinnen uit buurten waar het virus is uitgebroken en bouwvakkers uit nabijgelegen steden die in New Delhi zijn gestrand vanwege de lockdown. Deze mensen en hun families helpen we door hen een maand lang voedsel te geven dat je voor een langere tijd kunt bewaren, zoals meel, rijst, suiker en peulvruchten.

Ook de regering van New Delhi zet zich in om voedselproducten te verspreiden onder mensen die onder de armoedegrens leven.

Wij zijn gelukkig niet de enigen die druk zijn met het leggen van contacten en het faciliteren van voedselvoorziening; ook de regering van New Delhi zet zich in om voedselproducten te verspreiden onder mensen die onder de armoedegrens leven. Catalyst India ondersteunt dit initiatief en helpt onder meer mee door fondsenwerving via ons netwerk. Het voedsel voor de vele families wordt vervolgens lokaal verspreid via plaatselijke organisaties.

De coronacrisis heeft grote financiële impact op onze organisatie. Hoe groot die gevolgen zijn, weten we nog niet precies. Gelukkig wordt ons personeel volledig betaald, waardoor ze geld hebben om voedsel te kopen. Het zal een grote uitdaging worden om rond te blijven komen, zeker omdat we op financieel vlak afhankelijk zijn van bedrijven. Maar we vertrouwen op de zorg van God! 

Omwille van de veiligheid zijn de namen van de Inspired Individuals aangepast.

Inspirerende ondernemers

Samir en Indira maken deel uit van ons Inspired Inidividuals-programma. Met dit programma ondersteunen we initiatieven van sociale ondernemers of ondernemers die vaak zelf hebben geleden onder armoede, geweld en verlies, maar die in die pijn de kracht vinden om zelf verandering teweeg te brengen. Door middel van training en verbinding ondersteunt Tearfund hen om hun missie zo effectief mogelijk uit te voeren en zorgen we samen voor een grotere verandering in de gemeenschappen en landen waarin zij leven.

Steun Inspired Individuals

Help mee!

Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden. Dat doen we bijvoorbeeld in Syrië, India en Oeganda. Daarnaast komen we in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. We zien dat het aantal noodsituaties in de wereld toeneemt. In een groeiend aantal landen en regio’s zijn er klimaatrampen en conflicten. Steeds meer mensen slaan hierdoor op de vlucht of vrezen dagelijks voor hun leven. We ondersteunen hen door te werken aan voedselzekerheid, veiligheid, wederopbouw en het meebouwen aan weerbare gemeenschappen.
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Lokaal & Eigenaarschap

Jij maakt verschil. Of je nu in Zeist woont of in Kampala, het is belangrijk om je te realiseren dat jij verschil kunt maken en dat je van betekenis bent voor je leefomgeving. Dat begint klein, maar heeft grote impact. Als de verantwoordelijkheid voor verandering bij mensen zelf ligt, is de verandering duurzaam en ervaren mensen trots en vrijheid. We sturen daarom zelf geen teams uit, maar werken altijd via lokale organisaties en kerken. In ons werk is eigenaarschap een belangrijke drijfveer.
Gerelateerde content
medicijnen
Verhaal
Lees meer
16 juni 2021

De situatie in Nepal: ‘Mensen overlijden onnodig door gebrek aan medische apparatuur’

Ondanks zijn overvolle agenda praat Hast Bahadur Sunar, Humanitarian Response Manager voor Tearfund Nepal, ons bij over [...]
Lees meer
Corona in India - Foto: ANP
Verhaal
Lees meer
10 juni 2021

De wereld snakt naar adem – Geef nu!

Uitputting en wanhoop. We zien het wereldwijd, op dit moment vreselijk schrijnend in India en Nepal. Het coronavirus [...]
Lees meer
Noodhulp corona India - Foto: ANP
Verhaal
Lees meer
12 mei 2021

Corona in India: ‘Veel mensen sterven voordat ze hulp hebben gekregen'

Al weken gaat het in India de verkeerde kant op met het aantal coronabesmettingen. Er is geen plek meer in de [...]
Lees meer
Noodhulp corona India - Foto: ANP
Project
Lees meer
India
Afbeelding
Noodhulp

India in de greep van corona

In India voltrekt zich een verschrikkelijke ramp. Elke dag komen er ongekend veel nieuwe coronabesmettingen bij, de [...]
Lees meer
Ziekenhuis in het noorden van India
Blog
Lees meer
24 April 2021

Dit ziekenhuis in India heeft maar drie beademingsapparaten

Alarmerende berichten uit India van Tearfunds partners. Stijgende besmettingen, steeds meer mensen overlijden. Nieuw is [...]
Lees meer
Corona in India
Verhaal
Lees meer
14 April 2021

Berichten uit India: ‘We maken ons grote zorgen over het stijgende aantal besmettingen'

​​​​​​​In India blijft het aantal coronabesmettingen flink stijgen. Er worden meer mensen positief getest en ook het [...]
Lees meer
Kruis Veertigdagentijd
Verhaal
Lees meer
6 februari 2021

Corona en veertigdagentijd: dit doet Dirksland

Als kerk met elkaar en de omgeving in verbinding staan, is in deze tijd een hele uitdaging. Toch probeert de Hervormde [...]
Lees meer
Coronahulp
Verhaal
Lees meer
30 december 2020

Liveblog: De impact van het coronavirus op ontwikkelingslanden

Liveblog: De impact van het coronavirus op het werk van Tearfund. [...]
Lees meer