Het coronavirus is overal. Op dit moment zijn er al honderdduizenden mensen overleden. We maken ons grote zorgen over de gevolgen van corona in ontwikkelingslanden. Vooral de lockdown raakt mensen daar hard. Want hoe kun je geld verdienen om eten te kopen als je de deur niet uit mag? Mensen die al leven in armoede en onrecht krijgen er nu een crisis bovenop, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Daarom komt Tearfund in actie! We verlenen hulp op de plekken waar dat het hardst nodig is. We delen voedsel, water en zeep uit en geven voorlichting en medisch hulp. Dit kunnen we alleen niet zonder jou. Help jij mee?

Een kwestie van overleven

Blijf zoveel mogelijk thuis en houd 1,5 meter afstand, is het devies al maanden op veel plekken in de wereld. Maar wat als je moest vluchten voor geweld en nu met veel mensen dicht op elkaar in een vluchtelingenkamp woont? Dan is 1,5 meter afstand houden eigenlijk praktisch onmogelijk,  hoe graag je ook wilt. Wereldwijd zijn er zo'n 70,8 miljoen mensen die als gevolg van oorlog, geweld of vervolging op de vlucht zijn geslagen. Juist deze mensen zijn nu het meest kwetsbaar voor het coronavirus. 

Moeilijk maar niet onmogelijk

De opgelegde beperkingen maken ons werk moeilijker, maar niet onmogelijk. We delen voedselpakketten, water en zeep uit en geven voorlichting en medische hulp. Hiervoor is dringend geld nodig.  Geef jij aan het Corona Noodhulpfonds, zodat we de meest kwetsbare gemeenschappen kunnen beschermen? Bescherm mensen in armoede tegen het coronagevaar en steun het Corona Noodhulpfonds. Alvast hartelijk dank voor jouw steun.

Beeld: ANP