In augustus 2017 ontvluchtten meer dan een miljoen Rohingya het gruwelijke geweld in Myanmar. Al zo'n vier jaar leven circa één miljoen Rohingya in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld, zonder perspectief op verandering of verbetering. Terugkeren naar Myanmar kan niet en werken in Bangladesh of verder het land in trekken is niet toegestaan. De Rohingya-vluchtelingen leven stateloos en zonder identiteitspapieren in primitieve kampen in Bangladesh. Tearfund biedt, in samenwerking met lokale hulporganisatie Christian Commission for Development in Bangladesh (CCDB), noodhulp aan de Rohingya in Bangladesh.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt in het vluchtelingenkamp gelegen bij de stad Cox’s Bazar. In maart vorig jaar werd dit kamp ook al getroffen. Er kwamen toen vijftien vluchtelingen om het leven en 560 mensen raakten gewond. Op dit moment is het nog onduidelijk of er bij deze brand ook slachtoffers zijn gevallen. Ook is de oorzaak van de brand nog onbekend. De Bengaalse autoriteiten doen de komende dagen verder onderzoek.

Bid je mee?

De Rohingya-vluchtelingen hebben, sinds hun vlucht in 2017, met erg veel tegenslagen te maken. De twee branden in korte tijd voegen daar een grote tegenslag aan toe. Gebed is nodig. Bid je mee voor:

  • Het adequaat handelen van de lokale overheid als het gaat om alternatief onderkomen;
  • De voortzetting van de distributie van voedsel, ook nu een belangrijk distributiepunt in het kamp verloren is gegaan;
  • De mentale gezondheid van zowel de vluchtelingen als de hulpverleners in het kamp.

Help mee!

Afbeelding
Noodhulp

Noodhulp

We werken in crisisgebieden en komen in actie bij acute noodsituaties die ontstaan door natuurrampen en gewapende conflicten. Hoe we dat doen?
Gerelateerde content
Boot ter illustratie
Verhaal
Lees meer
25 februari 2021

Wanhoop over noodsituatie Rohingya op zee

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR heeft de noodklok geluid om Rohingya die al tien dagen ronddobberen op een boot in de [...]
Lees meer
Rohingya Ahmed - Foto door Ruben Timman
Verhaal
Lees meer
18 juni 2021

Ahmed: ‘Ik heb rechten, maar kan daar als Rohingya geen aanspraak op maken’

Ahmed Hosen is Rohingya-vluchteling en stateloos, hij vluchtte in 2017 uit Myanmar. Bijna vier jaar later is zijn [...]
Lees meer
Regen
Verhaal
Lees meer
10 oktober 2021

Opnieuw gevaar voor Rohingya-vluchtelingen

Vier jaar geleden ontvluchtten Rohingya-vluchtelingen het extreme geweld in Myanmar. Vandaag de dag staan de Rohingya& [...]
Lees meer