De Conected Church projecten bieden hulp via de lokale kerk. Connect ook met deze kerken en projecten. Kies een project dat goed bij jouw gemeente aansluit. Wij houden je op de hoogte met nieuwsbrieven en foto’s. Zo raakt jouw kerk op eenvoudige wijze betrokken bij kerken in het buitenland die hoop en verandering in hun eigen buurt brengen. Inspirerend, toch? ​

Waarom Connected Church?

  • Gemeenteleden maken op eenvoudige wijze kennis met kerken in andere werelddelen en blijven op de hoogte wat er met hun steun gebeurt.
  • De financiële ondersteuning van jullie kerk biedt zekerheid voor de voortgang van de projecten;
  • De betrokkenheid van jullie gemeente motiveert christenen in het buitenland.  

Hoe werkt Connected Church? 

  • Kies één van de Connected Church projecten (zie hieronder);
  • Bedenk hoe je jullie gemeente betrekt bij de toegezegde financiële steun. Ga je een aantal keer per jaar collecteren of organiseer je bijvoorbeeld een sponsoractie? Of steun je het Connected Church project vanuit de diaconie? 
  • Een paar keer per jaar ontvang je een nieuwsbrief met foto’s over de voortgang van de activiteiten. Deze kun je delen met de gemeente.
  • Bid regelmatig voor jullie Connected Church project. We delen altijd gebedspunten in de Connected Church updates

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende projecten die je via Connected Church kunt steunen. 

Wil je jouw kerk aanmelden, meer informatie of persoonlijk advies? Bel naar 030-6969 600 of mail naar kerken@tearfund.nl. Ons kerkenteam staat voor je klaar. 

Syrie

Syrië: Wederopbouw via de lokale kerk

Dit project helpt slachtoffers van oorlog en geweld in het Midden-Oosten hun leven weer op te bouwen. Met dit project worden per jaar tenminste 200 boeren en hun families geholpen. De lokale kerk in Syrië helpt bij het identificeren van de meeste kwetsbare boerenfamilies, het uitdelen van benodigdheden en houdt toezicht op de voortgang van het project. 

Meer informatie over dit project

 

Mensen in Nepal

Nepal: Plattelandsontwikkeling via de lokale kerk

Gemeenschappen in Nepal krijgen trainingen gericht op alfabetisering, hygiëne, sanitaire voorzieningen, landbouw en het opzetten van een eigen kleine onderneming. Hierdoor krijgen ze weer vertrouwen in hun eigen kunnen en zoeken ze met elkaar naar mogelijkheden om hun levensstandaard te verbeteren. Doordat er gezocht wordt naar lokale oplossingen, wordt de noodzaak om te emigreren voor werk een stuk minder urgent.

Meer informatie over dit project

 

Ferro cement tank

Oeganda: Veilig drinkwater via de lokale kerk

Tearfund werkt in dit project samen met de Church of Uganda Kigezi aan schoon drinkwater. Lokale kerken en gemeenschappen maken waterreservoirs bij huizen, kerken en scholen om regenwater op te vangen en ze beschermen bronnen zodat het water schoon blijft. Daarnaast krijgen mensen voorlichting en training en worden er slimme waterleidingsystemen aangelegd, die het water uit hooggelegen bronnen met behulp van zwaartekracht verdelen over de dorpen.

Meer informatie over dit project

 

Doe mee en meld jouw kerk aan!

Maak de verbinding met kerken wereldwijd. Wordt Connected Church en volg hoe jullie steun verandering in levens brengt!

Bel naar 030-6969 600 of mail naar kerken@tearfund.nl om jouw kerk aan te melden.