De projecten bieden hulp via de lokale kerk. Connect ook met deze kerken en projecten. Kies een project dat goed bij jouw gemeente aansluit. Wij houden je op de hoogte met nieuwsbrieven en foto’s. Zo raakt jouw kerk op eenvoudige wijze betrokken bij kerken in het buitenland die hoop en verandering in hun eigen buurt brengen. Inspirerend, toch? ​

Waarom Connected Church?

  • De financiële ondersteuning van jouw kerk biedt zekerheid voor de voortgang van de projecten;
  • Gemeenteleden maken op eenvoudige wijze kennis met kerken in andere werelddelen;
  • De betrokkenheid van jouw gemeente motiveert christenen in het buitenland.  

Hoe werkt Connected Church? 

  • Kies één van de Connected Church projecten (zie hieronder);
  • Bedenk hoe je jullie gemeente betrekt bij de toegezegde financiële steun. Ga je een aantal keer per jaar collecteren of organiseer je bijvoorbeeld een sponsoractie? Of steun je het Connected Church project vanuit de diaconie? 
  • Een paar keer per jaar ontvang je een nieuwsbrief met foto’s over de voortgang van de activiteiten. Deze kun je delen met de gemeente.
  • Bid regelmatig voor jullie Connected Church project. We delen altijd gebedspunten in de Connected Church updates

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of persoonlijk advies? Download de flyer, bel naar 030-6969 600 of mail naar kerken@tear.nl. Ons kerkenteam staat voor je klaar. 

Hieronder vind je meer informatie over de verschillende Connected Church projecten. Wil je jouw kerk meteen aanmelden voor Connected Church? Kies dan een van onderstaande projecten.

Plattelandsontwikkeling in Nepal

Dit project helpt gemeenschappen in Nepal om samen kleine projecten op te zetten. Gemeenschappen krijgen trainingen gericht op alfabetisering, hygiene, sanitaire voorzieningen, landbouw en het opzetten van een eigen kleine onderneming.Door deze trainingen krijgen mensen weer vertrouwen in hun eigen kunnen en gaan ze met elkaar op zoek naar mogelijkheden om hun levensstandaard te verbeteren. Doordat er gezocht wordt naar lokale oplossingen, wordt de noodzaak om te emigreren voor werk een stuk minder urgent.

Veilig drinkwater via kerken in Oeganda

Tearfund zorgt samen met de Church of Uganda in Kigezi voor schoon drinkwater door voorlichting en het plaatsen van waterreservoirs bij huizen, kerken en scholen. Lokale kerken en gemeenschappen maken waterreservoirs die regen opvangen bij huizen, scholen en kerken en beschermen de bronnen zodat het water schoon blijft. Daarnaast worden er slimme waterleidingsystemen aangelegd, die het water uit hooggelegen bronnen met behulp van zwaartekracht verdelen over de dorpen. Ook kragen een aantal mensen uit het dorp training om het onderhoud te kunnen doen.

Jongeren bereiken met het evangelie in Haïti

Karl Foster bereikt jongeren met het evangelie en betrekt hen bij de kerk door middel van rapmuziek. Karlheeft een groot hart voor jongeren en het is zijn missie om hen te bereiken met het Evangelie en te betrekken bij de kerk. Samen met een groep christelijke artiesten produceert hij rapmuziek met een positieve boodschap. Ook is hij jeugdleider in zijn kerk en organiseert hij nationale jongerenkampen en andere christelijke festivals. Daarvoor nodigt hij christelijke artiesten en sporters uit om jongeren te inspireren en een voorbeeld voor hen te zijn. Zo wil Foster de jeugd in Haïti, ongeacht hun achtergrond, uitdagen om een leven te leiden met God.

Wederopbouw via de lokale kerk in Syrië

Dit project helpt slachtoffers van oorlog en geweld in het Midden-Oosten hun leven weer op te bouwen. Met dit project worden per jaar tenminste 200 boeren en hun families geholpen. De lokale kerk in Syrië helpt bij het identificeren van de meeste kwetsbare boerenfamilies, het uitdelen van benodigdheden en houdt toezicht op de voortgang van het project.