Een land van uitersten

Nepal is een land van uitersten. Het kent prachtige natuur en een vriendelijke cultuur, maar er is ook veel armoede, discriminatie en analfabetisme. De economie biedt vaak onvoldoende mogelijkheden voor een goede betaalde baan, waardoor met name mannen en jongens zich genoodzaakt voelen om over de grens naar werk te zoeken. Dit zorgt voor incomplete gezinnen, en brengt extra uitdagingen mee voor de vrouwen en meisjes die achterblijven.

Veel van deze vrouwen en meisjes komen in handen van mensenhandelaren. Mensenhandel is dan ook een groot probleem in Nepal. Vrouwen worden vanuit Nepal verhandeld naar andere landen in Zuid-Azië om daar aan de slag te gaan in de seksindustrie. Tearfund werkt samen met een lokale partner in een plattelandsgebied centraal in Nepal aan het voorkomen van mensenhandel. Verder zet Tearfund zich voor plattelandsontwikkeling door de overdracht van landbouwkennis en het aanleggen van irrigatiekanalen.

Resultaten in 2021

  • Er is gewerkt aan het verbeteren van levensonderhoud, inkomen en de omgang met de natuur door het overdragen van landbouwtechnieken die ontbossing tegengaan en het aanleggen van irrigatiekanalen. Met dit project zijn 211 mensen bereikt.
  • Er is in diverse regio’s noodhulp verleend, onder meer door het verspreiden van informatie, hygiënemateriaal en voedselpakketten. Hiermee zijn in totaal 10.234 mensen bereikt.
  • Via een programma werd gewerkt aan het voorkomen van kindhuwelijken, mensenhandel en ander geweld. Dit werd onder andere gedaan door middel van trainingen op het gebied van gezinsontwikkeling, gendergelijkheid, het omgaan met angst en het herkennen van signalen van mensenhandel en huiselijk geweld. Via het programma zijn 150 vrouwen geholpen en 69 kindhuwelijken voorkomen.
  • Er is een nieuw driejarenprogramma gestart om een nationaal rampenpreventienetwerk op te zetten.
Gerelateerde content
Vrouw met kind in Nepal
Project
Lees meer
Nepal
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap
Afbeelding
Gerechtigheid

Mensenhandel tegengaan in Nepal

Het is één van de meest schokkende gevolgen van armoede: geld verdienen met de verkoop van vrouwen en kinderen. [...]
Lees meer
Vrouw Nepal
Project
Lees meer
Nepal
Afbeelding
Kerk & Community
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Plattelandsontwikkeling in Nepal

Dit project levert een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van gemeenschappen in Nepal. Tearfund richt zich hierbij op [...]
Lees meer
Landschap West-Nepal, Tearfund UK
Project
Lees meer
Nepal
Afbeelding
Duurzaamheid
Afbeelding
Lokaal & Eigenaarschap

Economische en ecologische duurzaamheid in West-Nepal

In de bergen van West-Nepal is de bevolking sterk afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen. Helaas hebben traditionele [...]
Lees meer